Tesla Otopilot Sistemi Çocuk Mankenleri Ezdi

0
725
Tesla Otopilot Sistemi Çocuk Mankenleri Ezdi

Tesla otopilot sistemi çocuk mankenleri ezdi. Otonom araçlar hakkında otomobil üreticileri birbirleriyle adeta yarış içerisinde. Buna karşın ne kadar güvenli oldukları hala bir soru işareti. Tesla otonom sürüş sisteminin tabi tutulduğu bir test bu güven sorusunu bir kez daha ortaya çıkardı. Çünkü bu yeni deneyde Tesla çocuk mankenleri tanımayı başaramadı. Bu nedenle çocuk mankenleri ezerek geçip gitti. Bu deneyde Full Self-Driving (Tam Kendi Kendine Sürüş) sistemini ölçmek amaçlanmıştı. Ancak Tesla Model 3 sınıfta kaldı. Ancak Tesla’nın CEO’su Elon Musk ise bunun gerçek değil aldatmaca olduğunu savundu ve deneyi reddetti.

Tesla Otopilot Sistemi Çocuk Mankenleri Ezdi

Tesla Otopilot Sistemi Yazılımı Tehlikeli mi?

Bir teknoloji güvenliği uzmanı olan Dan O’Dowd bir süredir Tesla tam kendi kendine sürüş sisteminin güvenli olmadığını iddia ediyor. Bizzat gerçekleştirdiği son deneyde de Tesla Model 3’ün çocuk mankenleri ezdiğini iddia ediyor. Bu sebeple de Tesla otomobillerinin yazılımın oldukça tehlikeli olduğunu söylüyor. Hatta bu zaman kadarki olan en tehlikeli yazılım olduğunu da ifade ediyor. Ayrıca Dan O’Dowd, trafikte yer alan 100 binden fazla Tesla modelinin tam kendi kendine sürüş sistemini kullandığını söyledi. Bunun herkes için tehlikeli olduğunu belirten O’Dowd çocuk mankenleri göremediğini tekrardan belirtti.

Elon Musk: “Tesla FSD Son Derece Güvenli”

Tesla Otopilot Sistemi Çocuk Mankenleri Ezdi

Elon Musk deneyin gerçeği yansıtmadığını fade etti. Tesla otopilot sistemi testlerinin halka açık olarak gerçekleştiğinin de altını çizdi. Bu nedenle Dan O’Dowd’un ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Bu tartışmada kim haklı tam olarak bilmek şimdilik mümkün değil. Ancak Tesla model otomobiller bu zamana kadar birçok kazayı önlemeyi başarmış durumda. Tabi her teknoloji gibi gelişmesi gerekiyor. Çünkü yeterli olmayı başaramadığı birçok durum da hala yaşanmaya devam ediyor.

İkinci El Tesla Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here