Tesla’dan Yeni Hamle! Teslimatları Hızlandırıyor!

0
990
Tesla'dan Yeni Hamle! Teslimatları Hızlandırıyor

Tesla‘dan yeni hamle geldi. ABD merkezli otomobil devi teslimatları hızlandırmaya karar verdi. Elektrikli otomobil pazarının lideri olan marka yeni modelleri için Çin’deki müşterilerini daha fazla bekletmeyecek. Çin’de üretime de hız veren marka, Asya pazarında hakimiyet sağlamaya çalışıyor. Bu nedenle Model 3 ve Model Y araçları için teslimat sürelerini kısalttı.

Tesla’dan Yeni Hamle! Çin’de Teslimat Sürelerini Kısaltıyor

Tesla'dan Yeni Hamle! Teslimatları Hızlandırıyor

Halihazırda dünya genelinde elektrikli araçlara olan ilgi giderek artıyor. Bu anlamda otomotiv sektöründeki rekabet de giderek kızışıyor. Çin’de yeni elektrikli araç üreten markaların artmasıyla Tesla da yeni adımlar atmaya başladı. Pazarda en çok elektrikli otomobil satışını gerçekleştiren marka, başarısını Asya’da da devam ettirmek istiyor. Aynı zamanda küresel çip krizine karşı da mücadele eden şirket, Çin’de görünürlüğünü artırmak istiyor. Bu anlamda Çin’de üretimi hızlandıran otomobil devi müşterilerini daha fazla bekletmek istemiyor. Bu nedenle teslimat işine hız verdi.

Bekleme Süreleri Azaldı

Tesla'dan Yeni Hamle! Teslimatları Hızlandırıyor

Elektrikli otomobillerin sayısı Çin’de giderek artıyor. Bu noktada Tesla’dan yeni hamle de gecikmedi. ABD’li otomobil üreticisi Çin’de ürettiği Model 3 ve Model Y için teslimatlarına hız verdi. Şirketin açıklamasına göre Model 3 ve Model Y araçlar için bekleme süresi 6-10 hafta olacak. Öncesinde bu süre 10-14 haftaydı. Ayrıca Model Y’nin uzun menzilli versiyonundaki bekleme süresi de 10-14 hafta olarak güncellendi. Önceden bu süre 16-20 haftaydı.

Tesla Elektrikli Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here