Eşarj ve Stellantis güçlerini birleştiriyor ve Türkiye’de ki elektrikli araç şarj istasyon sayısını arttırıyor.

Stellantis, aralarında dünyaca ünlü otomobil üreticisi ve tedarikçisidir. Bunun yanı sıra aralarında Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Dodge, DS, Fiat, Jeep, Maserati, Opel, Peugeot gibi firmaları bünyesinde barındırıyor.

Eşarj ise Enerjisa’nın %94’lük kısmının hisselerine sahip. Türkiye’nin ilk ve hızlı şarj istasyonu operatörüdür. Ayrıca firma 2021 yılı sonunda 263 halka açık noktada, 170 adedi hızlı şarj soketi olmak üzere 494 adet şarj soketini yönetmektedir.

Eşarj ve Stellantis Arasında Anlaşma Neleri Kapsıyor

Bu anlaşmaya göre Eşarj Türkiye de bulunan Stellantis bayilerine hizmet verecek. Eşarj’ın imzaladığı bu anlaşma 200 adetten fazla hızlı şarj istasyonunu kapsıyor.

Eşarj’ın amacı Türkiye’de elektrikli araç kullanımını yaygınlaştırmak ve bu alandaki yatırımları teşvik etmek.

Bu anlaşma sayesinde firma, Stellantis bünyesinde yer alan otomotiv bayilerindeki her araca bakım ve onarım veren servis noktalarında hizmet sağlayacak.

Eşarj ve Stellantis’in yapmış olduğu anlaşma kapsamında kurulacak hızlı şarj istasyonları yüksek hızlı kategorisinde olacak. Yapılan anlaşma gereği Eşarj ve Stellantis müşterileri için kamuya açık, şeffaf bir şarj ağı kurmayı planlıyor.

Firmaların Gelecek Planları

Eşarj Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Enerjisa CEO’su Murat Pınar konuyla alakalı şunları söyledi:

“Elektrikli araçların kullanımının artması için daha yaygın ve hızlı bir şarj istasyonu ağına ihtiyacımız var. Biz de bu amaçla Eşarj markamızla öncü ve stratejik iş birlikleri oluşturmak için çalışıyoruz. ”

Stellantis Türkiye Ülke Başkanı Olivier Cornuaille ise şunları söyledi:

“Grup olarak, 2022’nin ilk 6 ayında globalde 246 bin adet elektrikli araç satışı gerçekleştirdik. 2022 Ekim ayına kadar 4 yeni elektrikli modeli pazara sunmayı düşünüyoruz. Bunun yanı sıra 2025 yılında ise ürün gamımızda 25 elektrikli modeli yollara çıkartmayı hedefliyoruz.”

Olivier Cornuaille sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bunun yanı sıra devlet desteği ile hayata geçirilen, Türkiye’nin elektrikli otomobil girişimini de heyecan verici bir gelişme olarak gururla izliyoruz. Hızlı şarj istasyonlarına elektrikli araç kullanıcılarının erişimini kolaylaştırmak için Eşarj ile birlikte proje geliştiriyoruz.”

“2020 yılından bu yana Eşarj ile birlikte, evde şarj sistemlerini sunuyoruz. Buna ek olarak yeni projemiz yolda şarj olacak. Bu proje ile marka bağımsız, tüm elektrikli araç kullanıcılarının yararlanabilecek. Ayrıca halka açık şarj istasyonlarının kurulmasına katkıda bulunacağız.”

Sıfır KM Araç Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here