Elektrikli Otomobillere Özel Jant Üretimine Başlandı

0
1794
Elektrikli Otomobillere Özel Jant

Elektrikli otomobillere özel jant üretimi, 6 milyon adetlik satış oluşturan Avrupa jant yenileme pazarında başladı. Böylece bir çok kullanıcının özel olarak satın aldığı veya bakımını yaptığı araç jantlarında yeni bir devir başlamış oldu. Bundan böyle sadece elektrikli araçlar için üretilmiş jantlar piyasada bulunacak. Bu durum ise elektrikli araç kullanıcıları tarafından özel bir ilgiye sebep olacak mı hep beraber göreceğiz. Detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Binek Otomobil Jant Pazarı Yıllık 6 Milyon

Avrupa’da binek otomobillerin jant yenileme pazarı yılda 6 milyon adet. Diğer yandan pandemi öncesinde %10 paya sahip premium jantların payı ise bu dönemde %5-7 civarına geriledi. Araç üretiminde yaşanan problemler, araçların yüksek maliyeti gibi sorunlarda kullanıcıları orta sınıf jantlara itmiş durumda. Fakat yine de kullanıcılar tarafından jantlar ayrı bir aksesuar olarak görülmeye devam ediyor. Bunu ise şu söylemlerden çıkarabiliriz. Sektör temsilcilerinin belirttikleri üzere kullanıcılar, genel olarak jantların tasarımına dikkat ediyorlar. Tasarımı güzel olan jantın alaşımı ikinci planda kalıyor. Fakat aslında fiyatlar tasarıma göre artmıyor. Şu günlerde ürün fiyatları, enerji artışıyla birlikte yükseliyor. Mevcut durumda ise fiyat yükselişi orta sınıf jantta %30, premium jantlarda ise %50 seviyelerine kadar çıktı. Ayrıca Avrupa’ya jant tedariki sağlayan orta ve uzak doğulu firmaların yüksek nakliye bedelleri sebebiyle bu teslimatı sağlayamadıkları da belirtiliyor.

elektrikli otomobil jantı

Elektrikli Otomobillere Özel Jant

Tam elektrikli ve hibrit araçların son dönemlerde Dünya genelinde bir furya oluşturduğunu biliyoruz. Bu furya ise bir çok alanda üreticileri etkilemiş durumda. Bu alanlardan birisi de jant üretimi. Bunun sonucunda ise Avrupa’da, özel bir tasarımla, elektrikli otomobillere uygun, daha ekonomik ve kuvvetli tipte jantların imalatına başlandı. Pazarda üretime başlanan jantların Tesla, Audi gibi markaların elektrikli modellerine uygun olduğu da bildirildi. Ayrıca yeni ölçülerin de ilerleyen günlerde devreye gireceği de açıklandı. Bu özel jant furyası ise sadece elektrikli araçlar ile sınırlı kalmadı. Diğer yandan satışları hızla artan motokaravanlara yönelik jantların da imalatına başlandığı belirtiliyor. Üretilen bu ürünler ise Avrupa ile eş zamanlı olarak Türkiye pazarına da girecekler. Elektrikli otomobillere özel jant fiyatlarının ise diğer jant fiyatlarına göre yüzde 15 daha yüksek olacağı da açıklandı. Bakalım bu özel jantlar kullanıcıları ne kadar etkileyecekler ? Hep beraber göreceğiz.

Satılık Tüm Elektrikli Otomobil Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here