Elektrikli Araç Şarj Yönetmeliği Değişti Eylül-2022

0
1259
Elektrikli Araç Şarj Yönetmeliği Değişti

Elektrikli araç şarj yönetmeliği değişti. Buna göre elektrikli araç kullanıcılarına yönelik şarj ağı işletmeciliğini ilgilendiren bir karar alındı. Bu işletmecilerden ağlarına yeni bir istasyon eklemek isteyenler için yeni koşullar geldi. Yeni istasyon açmak isteyen işletmecilerin iş yeri açma ve çalışma ruhsatının, en geç 31 Temmuz 2023 tarihine kadar EPDK’ye sunması gerekiyor.  Elektrikli araçların kullanımı giderek aygın hale geliyor. Türkiye’de de yerli otomobil TOGG ile birlikte elektrikli araçlara olan ilginin daha da artması bekleniyor. Bu noktada altyapı çalışmaları ve şarj istasyonu işletmeciliği düzenlemeleri de devam ediyor. Son olarak konuya ilişkin karar Resmi Gazete’de yerini aldı.

Elektrikli Araç Şarj Yönetmeliği Değişikliği Resmi Gazete’de

Elektrikli Araç Şarj Yönetmeliği Değişti

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun Şarj Hizmeti Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yerini aldı. Buna göre şarj ağının genişletilmesi ve daraltılmasına ilişkin madde uyarınca şarj ağı işletmecisinin ağa istasyon ekleme işlemi için gereken iş yeri açma ve çalışma ruhsatının 31 Temmuz 2023 tarihine kadar EPDK‘ye sunması zorunlu.

Acele Kamulaştırma Geliyor

Elektrikli Araç Şarj Yönetmeliği Değişti

Elektrikli araç şarj hizmeti yönetmeliğindeki değişikliğe hızla yürürlülüğe girdi. Ek olarak Resmi Gazete’de yeni bir Cumhurbaşkanı Kararı yer aldı. Buna göre, Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Genel Müdürlüğüne ait “380 Yatağan TM İrtibatları Enerji İletim Hatları Projesi” güzergahına isabet eden taşınmazların direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle TEİAŞ tarafından acele kamulaştırılması kararı çıktı.

Sıfır KM Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here