E-tron Audi’nin tamamen elektrikli ilk seri üretim otomobilidir. Sessiz, konforlu ve güzel bir yapıya sahip olmasının yanı sıra en son teknoloji ve yarı otonom sürüş özellikleriyle de alıcıların ilgisini çekiyor.

Yedi koltuk seçeneği olmasa da aileler için pratiktir. Ancak birinci sınıf bir elektrikli SUV fikrini seviyorsanız Audi e- tron, kısa listenizin en üstüne çok yakın olmalıdır.

E-tron, Tesla Model X’in gelmesinden iki yıl sonra geldi. Ancak, fazladan zaman Almanlar tarafından iyi bir şekilde harcandı ve Audi rakibini neredeyse her şekilde yener; Konfor, incelik ve harika yapım kalitesi ve iddia edilen 249 mil maksimum menzil ve hızlı şarj seçenekleriyle, mükemmel bir seçenektir.

E-tron GT’nin (sedan) 2022’de ürün gamına katılacağı yeni bir Sportback modeli (coupe tarzı SUV) da seriye eklendi. İki güç çıkışı seçeneği var; 50 quattro ve 55 quattro, sırasıyla 308bhp ve 402bhp sağlayan 71kWh veya 95kWh pil ile birlikte gelirken, Sportback yalnızca daha güçlü birim ile sunulur.

Serinin en üstünde, hem SUV hem de Sportback gövde stillerinde mevcut olan daha güçlü S varyantı yer alır. Toplam güç 370kW – 973Nm tork ile 496bhp’ye eşdeğer.

SUV için beş donanım seviyesi mevcuttur: Technik, Sport, S line, Black Edition ve Vorsprung. Tüm versiyonlarda LED ışıklar, 20 inç jantlar, elektrikle ayarlanabilen ısıtmalı deri koltuklar ve iki şarj portu bulunur.

Audi’nin quattro dört tekerlekten çekiş sistemi ve firmanın adaptif havalı süspansiyonu standarttır. Tek vitesli bir otomatik şanzımana sahiptir. Bununla birlikte, e-tron ağır bir arabadır. Yaklaşık 2,5 ton ile Jaguar I- Pace’den 350 kg’dan daha ağırdır ve hatta bir Tesla Model X’ten daha ağırdır. Bu, çevikliğine zarar verir ve daha sıkı virajlarda oldukça hantal hissettirmesine neden olur.

E-tron 0-60 hızlanma ve en yüksek hız

Hangi yönden bakarsanız bakın, Audi e-tron hızlı bir arabadır. 0-100kmh, 55 quattro versiyonu için 5,7 saniye sürerken, en yüksek hız, kullanılabilir bir tamamen elektrikli menzili korumak için elektronik olarak 124mph ile sınırlandırılmıştır. Bu bir Jaguar I-Pace (4.8s’de 0-100kmh) veya bir Tesla Model X 75D (5.2s’de 0-100kmh) kadar hızlı olmasa da, yine de bir elektrikten beklediğiniz tüm torku, gücü ve performansı sunar.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here