BMW: “Sektör, Elektrikli Otomobil Pazarında Tesla’yı Yakalayacak”

0
1059
bmw elektrikli otomobil

Tesla, elektrikli otomobil sektörüne öncülük ederek köklü Alman lüks otomobil üreticilerini solladı. Ancak BMW’nin CEO’su, sektörün geri kalanının yetiştiğine inanıyor.

Otomobil üreticisi, koronavirüs pandemisine rağmen, Tesla’nın 2020 teslimatlarının 2019’a göre yaklaşık %36 artarak 500.000 arabanın biraz altında olduğunu söyledi. Tesla, 2021’de mevcut California ve Çin fabrikalarının yanı sıra Almanya ve Teksas’taki yeni fabrikaların da çevrimiçi olması ve planlanan yeni fabrikalarla genişliyor.

BMW CEO’su Oliver Zipse, teknoloji vizyonerlerinin bir araya geldiği DLD All Stars teknoloji konferansında Pazartesi günü Bloomberg’e verdiği demeçte, “Tesla’nın bu hızda devam etmesi kolay olmayacak, çünkü sektörün geri kalanı büyük bir hızla ilerliyor” dedi.

Yerleşik otomobil üreticileri, 2012’de piyasaya sürüldüğünde Tesla Model S için hazırlanmamışlardı. Şu anda Model S’nin 500 milden fazla menzile sahip bir versiyonunu piyasaya sürmeyi planlayan Tesla ile eşleşme mücadelesi veriyorlar. Alman lüks markalarının çoğu, yüksek hacimli EV’leri piyasaya yeni sürmeye başlıyor ve 300 mil menzile ulaşmak için mücadele ediyorlar.

Teksas fabrikası, ABD’deki en popüler araç segmentini hedefleyen Cybertruck’u inşa edecek.

Avrupalı Üreticiler Elektrikli Otomobil Sayısını Artırıyor

Bununla birlikte, Alman otomobil üreticileri nihayet EV’lerin üretimini artırmaya başlıyor. BMW’nin çalışmalarında iX SUV, i4 sedan ve yeni nesil 7 Serisi’nin elektrikli versiyonu da dahil olmak üzere birkaç yeni model bulunuyor. Her ikisi de geçen yıl piyasaya sürülen iX3 ve Mini Cooper SE’ye katılacaklar. BMW, 2023 yılına kadar yarısından fazlası tamamen elektrikli 25 elektrikli modeli piyasaya sürmeyi planlıyor.

Mercedes-Benz, 2022 yılına kadar yeni EQ alt markası altında sekiz EV’ye sahip olmayı planlıyor. Buna, Avrupa’da halihazırda satışta olan EQC crossover ve EQV minivan, yaklaşan EQA ve EQB kompakt geçitler ve ayrıca daha büyük EQE ve EQS modelleri de dahil. EQS sedan, bu yılın sonlarında Almanya’nın Sindelfingen kentinde üretime başlarken, SUV versiyonu, EQE SUV ile birlikte, 2022’den itibaren Tuscaloosa, Alabama’da üretilecek.

Volkswagen Grubu, en azından Avrupa’da Tesla’nın önünde. Geçen yıl bu pazarda Tesla’dan daha fazla EV sattı ve dünya çapında 231.600 adet üretti. Bu sayı, 2019 toplamının üç katından fazla. VW, bu yıl hem Avrupa’da hem de ABD’de ID.4 crossover’ı ekliyor. Audi, bu yıl Porsche Taycan tabanlı E-Tron GT ile birlikte Q4 E-Tron adlı kendi versiyonunu alacak.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here