Otomobilleri ile Otomotiv Endüstrisinde Devrim Yaratan Tesla Nasıl Rekabet Avantajı Kazanıyor?

Tesla, diğer otomobil üreticilerine kıyasla rekabet avantajı elde ediyor. Otomotivin geleceğinin otonom ve elektrikli olacağına şaşmamak gerek. Nesnelerin internetinin (IoT) ve bağlı cihazların benzeri görülmemiş gelişimi ile yarının otomotiv endüstrisi anlam dönüşümüne şahit olacak. Halihazırda, araçların ve otonom araçların elektrifikasyonu deneme aşamasında ve daha erken yola çıkmaya hazır. Tesla, söz konusu gelişme trendleri ile otomotiv dünyasına öncülük ediyor ve yenilikçi araç modelleri sunarak piyasa değerinde büyük artış sağlıyor.

2020 yılının Ocak ayı ortasına kadar, otomotiv devinin piyasa değeri 107 milyar ABD dolarına ulaşarak Alman otomobil üreticisi Volkswagen’i aştı ve Toyota’nın ardından dünyanın en değerli ikinci otomobil şirketi olmuştu. 2021 yılının başlarında ise Tesla şirketi 500 Milyar dolar piyasa değerini geçerek ~826 Milyar Dolar ile dünyanın en değerli şirketleri arasında yer almayı başardı.

Tesla, her zaman yeniliğin ön saflarında yer almıştır ve en güvenilir parçalar ve çözümlerle yenilikçi araba modelleri geliştirmektedir. Bu yenilikçi olma, şirketi rakiplerinden ayırarak büyük bir rekabet avantajı sağlıyor. İşte benzerlerine göre önemli bir rekabet avantajı sağlayan en iyi yenilikçi yaklaşımlardan bazıları.

Elektrikli Araçlar Dünyasında İniş Çıkış

Tesla, elektrikli arabalarla dünyanın sürdürülebilir enerjiye geçişini hızlandırıyor. Günümüzde otomotiv endüstrisindeki her büyük oyuncu,  sayısız yeni otomobil modeli ve özelliği ile elektrikli araçlar ve kendi kendine sürüş teknolojisi üzerinde giderek daha fazla çalışıyor. Ancak bu otomobil üreticilerinin anahtarı, Tesla’nın zaten oynadığı oyunun kurallarını denemek ve çevirmek olacak. Tesla, araçların enerji tüketimini azaltmak için geniş elektrikli otomobil yelpazesine sürekli olarak geniş bir özellik yelpazesi ekliyor.

Tesla Rekabet Avantajı : Piller

Devam eden COVID-19 salgınında, Çin ve diğer denizaşırı pazarlardaki büyüme ile şirketin satışları oldukça iyi durumda. Tesla, gelişimi bir teknoloji lideri olarak durmaksızın zorlayarak liderliğini genişletmeye devam ediyor. Pil teknolojisindeki avantajının kimya yasaları tarafından engellenmesi muhtemel olsa da, şirketin tamamen otonom arabalara yönelik çabaları, teknoloji liderliğini sürdürmesine yardımcı olabilir.

Bayilik Verilen Bayiler Üzerinden Doğrudan Satış

Tesla, diğer otomobil üreticileri gibi franchise bayileri aracılığıyla satış yapmak yerine esasen doğrudan satışlardan yararlanıyor. Bunu yapmak için Kaliforniya merkezli araç üreticisi, çoğunlukla dünya çapında önde gelen şehir merkezlerinde olmak üzere şirkete ait showroomlar ve galerilerden oluşan uluslararası bir ağ kurdu. Satış kanalına sahip olarak şirket, ürün geliştirme hızında bir avantaj elde etmeyi ve daha da önemlisi daha iyi bir müşteri satın alma deneyimi yaratmayı umuyor. 

Bu satış modeli ile müşteriler sadece Tesla’nın istihdam ettiği satış ve servis personeli ile iş yapabilir. 2019’un 4. çeyreğinin sonu itibariyle, otomobil devi, showroomlar, Service Plus merkezleri ve servis tesislerini içeren dünya çapında 429 lokasyona sahip.

Bir Rekabet Avantajı Olarak Tesla’nın Süper Şarj İstasyonları Ağı

Tesla, elektrikli araç sürücüleri için verimli şarj fırsatları yaratan kendi süper şarj ağlarına sahiptir. Şirket, elektrikli araç sürücülerinin Tesla araçlarını yaklaşık 30 dakika içinde ücretsiz olarak tamamen şarj etmelerine izin veriyor. Tesla’nın mevcut Süperşarj filosu, Tesla’nın Urban Supercharger’ları için 72 kW’tan küresel olarak kurulan en yeni Süperşarjlar için 250 kW’a kadar değişiyor.

Bir Rekabet Avantajı Olarak Tesla'nın Süper Şarj İstasyonları Ağı

Süper şarj istasyonları inşa etmenin ve sahip olmanın temel amacı, elektrikli araçların benimsenme oranını hızlandırmaktır. Elbette Tesla, harika ürünler geliştirerek, müşterilerine olağanüstü ürünler ve üstün hizmet sunarak itibarını yaratmıştır.

2.El Tesla İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here