BMW EV9 Coupe, Elektrikli Tasarım Çalışması

1
1107

Otomotiv tasarımcısı Chacko Abraham, Porsche‘nin elektrikli çağ için 907 ve 908 yarış arabalarının yeniden yorumlanmasıyla insanları etkileyen bir tasarımcı. Şimdi, başka bir sanal elektromodla geri döndü ve bu sefer BMW‘nin en ikonik otomobillerinden biri olan 1968’den 1975’e otomobil üreticisinin yeni sınıf serisinin bir parçası olarak üretilen BMW EV9 coupe’ye odaklanmayı seçti. Chacko Abraham, CarScoops’a  “Amaç, klasik coupe modellerin insan faktörlerini gerçekten dikkate alan büyük bir BMW’nin olasılığını keşfetmekti” dedi.

Bu neo-retro BMW EV9 konseptinin ana ilham kaynağı E9 3.0 CS gibi görünüyor, ancak tasarımcı diğer modellerden de azımsanamayacak tasarımsal değişikler aldı. Tüm bunlardan sonra şık EV9 coupe’nin tanımlayıcı özelliklerinin çoğunun çağdaş bir şekilde yeniden yorumlandığını görebilirsiniz.

BMW EV9 Tasarım Çalışmasına Bakış

Önde, her iki tarafta yuvarlak çift LED farlarla çevrili bir çift küçük böbrek ızgarasına sahip içe doğru eğimli burun, 3.0 CSL’den ilham alan ön tampon ve kaput ile arasındaki çizgiyi dolduran ince dönüş sinyalleri var.

Yandan bakıldığında, BMW imzası Hofmeister kıvrımı ve kapıların sütunsuz tasarımı yeni BMW 4 Serisi coupe’nin aksine korunur. Tasarım otomobilin Jantları ise E9 coupe’den değil, M1 ortadan motorlu süper otomobilden ilham alıyor. Arka tarafa gelince, üstte şık yatay LED arka lambaları ve altta difüzör benzeri bir eleman bulunan bir Kamm kuyruğu var.

BMW EV9

“Kamm kuyruğu” veya “K-kuyruğu” olarak da bilinen bir Kammback, bir otomotiv şekillendirme özelliğidir. Aracın arka tarafı, dikey bir yüzeyle aniden kesilmeden önce aşağı doğru eğimlidir. Kammback, bir araç için pratik bir şekli korurken aerodinamik sürtünmeyi en aza indirir. Kammback, 1930’larda tasarımı geliştiren çalışmaları nedeniyle Alman aero-dinamikist Wunibald Kamm’ın adını almıştır. Kammback, yakıt tüketimini azaltır ve yüksek hızlarda performansı artırır.

İç mekan minimalisttir, tasarımcı dikkatini dört kollu direksiyon simidine ve üstündeki iki yuvarlak göstergeye odaklamıştır. İçeride büyük bir ekran yok ve Ford ve Lincoln için iç mimar olarak çalışan Chacko Abraham bize neden bu yaklaşımı benimsediğini açıkladı. Bu açıklama, “Yakın gelecekte basit bir yapay zekanın bir arabanın tüm özelliklerinin ince ayarını yapıp yapamayacağını ve kullanıcıların yolculuklarının keyfini çıkarmaya odaklanıp odaklanamayacağını sormak istedim.” şeklindedir.

Not: Bu, Chacko Abraham’dan bağımsız bir tasarım çalışmasıdır ve hiçbir şekilde BMW ile ilgili değildir veya BMW tarafından desteklenmemektedir.

Fotoğraf Galerisi

İkinci el BMW ilanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here