2022 Lexus NX Görüntülendi: Crossover’da Değişim

0
1495
lexus nx

Yeni nesil 2022 Lexus NX gösteren bir video ortaya çıktı ve kompakt crossover’ı hem iç mekanda. hem de dış mekanda tamamen ortaya koyuyor.

Video, resmi bir Lexus prodüksiyonu gibi görünüyor ve orijinal olarak YouTube’da yayınlandı fakat ardından kaldırıldı.

Mevcut NX 2015 yılında geldi ve 2018 yılında bir güncelleme aldı. Şu anda yenisinin bir 2022 modeli olarak gelmesini bekliyoruz, bu da muhtemelen bu yılın sonlarında bir çıkış yapılması planlandığı anlamına geliyor.

Videoda, yeniden tasarlanan NX’in yeni bir tasarım dili ilkelerine göre tasarlanan ilk Lexus olduğunu öğreniyoruz. Bu baharda ortaya çıkan bir konsept ile yeni tasarım dilinin bir önizlemesini alacağız.

Ön tarafta hala bir mil ızgarası var, ancak bunun için yeni bir model var. Arkada, arka camın hemen altında uzanan bir şeritle birleştirilen LED arka farlar var. İç mekan tasarımı, çoğunlukla dijital bir gösterge grubunu çevreleyen bir mekanizmanın içine yerleştirilmiş büyük bir bilgi-eğlence ekranı sayesinde çok modern.

Videoya göre, yeniden tasarlanan NX, gelişmiş güvenlik ve daha güçlü güç aktarma organları sunan yeni bir platformdan yararlanıyor. Platform büyük olasılıkla, yeni NX’in deri altında ikizleneceği RAV4 dahil olmak üzere birçok Toyota modelinde yer alan TNGA-K tasarımı.

Görünüşe göre 350h ve 450h+ sınıfları da dahil olmak üzere daha fazla elektrikli seçenekler olacak. “+”, 450h + ‘nın bir plug-in hibrit olduğunu ve büyük olasılıkla RAV4 Prime’a güç veren aynı 302 hp plug-in hibrid kurulumunu olduğunu düşünüyoruz.

Garip bir şekilde, orijinal NX de Lexus tarafından 2014 Detroit otomobil fuarında bir sunum sırasında sızdırılmıştı, bu yüzden belki de bu son 2022 Lexus NX sızıntısı kasıtlı olabilir.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here