Lexus ES, sportif bir sürüş deneyimine odaklanan çok sayıda araç alternatifiyle rekabet etmektedir. Yalnızca bu kritere göre değerlendirilirse, Japon sedanı fena halde üstündür. Bununla birlikte, konfor ve iç mekan kalitesi gibi bir dizi başka önemli alanda da üstündür.  Dahası, ES, çok verimli bir hibrit güç aktarım mekanizması ile birlikte gelir; bu, yukarıdakilerle birleştirildiğinde olağanüstü lüks bir sedan arayanlara hitap etmektedir. Düşük emisyonlar ve güçlü yakıt ekonomisinin yanı sıra ES, nispeten düşük maliyetleri vaat ediyor.

Lexus ES hakkında

Lexus ES

Türkiye pazarında ES nispeten yeni bir isimdir. Ancak bazı ülkelerde; Lexus 1989’da otomobil satmaya başladığından beri aynı adla bir sedan satıldı. Aslında, dünya çapındaki satışlara bakıldığında ES, Lexus’un en çok satan modeli.

Motorlar, 0-60 hızlanma ve en yüksek hız

Lexus ES

ES tek bir güç aktarma organı, bir elektrik motoru ve bir batarya paketi ile eşleşen 2,5 litrelik dört silindirli bir benzinli motorla birlikte toplam 215 hp güç üretiyor. Bahsedildiği gibi tek bir vites kutusu seçeneği de var, bir CVT otomatik şanzıman. ES, 0’dan 100 km / s’den 8,9 saniyede, BMW ve Mercedes-Benz’in benzer rakiplerinden bir saniye daha yavaş hızlanırken, en yüksek hızı da mütevazı bir 112 mil / saattir.

Normal hızlarda sürüldüğünde, aktarma organı, etkileyici bir verimlilikle çalışan şanzıman ile sorunsuz ve sessiz çalışma sağlar. Bununla birlikte, güçlü hızlanma talep edildiğinde, dört silindirli ünite, yalnızca mütevazı bir hızlanma ile yüksek devirlerde oturduğu için biraz sertlik gösterir. CVT, geçmiş Lexus modellerinde bir gelişmedir, bu nedenle mevcut Lexus sahipleri için kullanmak hoş olacaktır.

Lexus ES İç Mekan

ES’nin dış tasarımı, ayırt edici ızgara şekli ve ince farları kavisli arka tavan çizgisi ile birleştirerek, coupe benzeri bir his veren bir Lexus olarak hemen tanınır. Güçlü burun tedavisine rağmen ve yepyeni bir tasarım olmasına rağmen; ES’nin düzeni LS ve önceki GS modelleri tarafından belirlenen şablonu takip ediyor. Sade bir tasarıma sahip, gösterge panelinde bilgi-eğlence sistemi için ana kontrolleri barındıran büyük bir iletim tüneline sahiptir. Malzemelerin kalitesi, sınıfının en iyisi kadar iyi olmasa da etkileyicidir, ancak sonuç, rahat ve dinlendirici ve binlerce kilometre ile başa çıkacak şekilde inşa edilmiş hissi veren bir kabindir.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here