Otomobil Radyosu Çekmiyor Ne Yapmalıyım?

0
9541
otomobil radyosu

Otomobiller birçok kişinin günlük olarak kilometreler katettiği, yeri gelince trafikte saatlerce beklediği olmazsa olmaz ulaşım araçlarıdır. Otomobillerle yolculuk yaparken, sürücünün dinç kalması ve keyifli bir yolculuk yapması için müzik sistemleri bulunur. Bu araçtan araca değişebilir. Müzik sistemleri teknolojinin de gelişmesiyle doğru orantılı olarak yeni model araçlarda çok daha kalitelidir. Ancak kalite ne kadar artsa da teyplerin özellikle de radyo bölümünün çalışma prensibi benzerdir. Otomobilde teyp haricinde araçta bulunan antenden alınan veriler müzik sisteminin radyo bölümünde size aktarılır. Ancak bir süre sonra bazı arızalar oluşabilir. Bu yazımızda sizlere; Otomobil Radyosu Çekmiyor Ne Yapmalıyım? Sorusunun cevabını vereceğim.

Radyo Nasıl Çalışır?

Radyoların çalışma prensibi, ses kodlanır ve dalgalar halinde yollanır. Alıcı dalgayı çözümler ve sese dönüştürür. Antenden alınan  dalga kodları, teyp içerisinde sese dönüştürülür. Oluşan ses aracın hoparlörlerinden araç içerisine verilir.

otomobil radyosu

Otomobil Radyosu Çekmiyor Ne Yapmalıyım?

Otomobillerle yolculuk yaparken özellikle şehir içi trafiklerinde en çok tercih edilen teyp özelliği şüphesiz Fm radyo’dur. Fm radyo’dan günlük haberleri takip etmenin yanı sıra eğlence programları da İstanbul gibi trafiği yoğun şehirlerde vazgeçilmezdir. Ancak bazı durumlarda; radyo eskiye oranla çekmez ve kalitesiz ses gelmesine neden olabilir. Radyonun çekmemesinin nedenleri;

  • Antende oluşan arıza radyonun çekmemesine neden olabilir: Bu durumda yapılması gereken antenin kablolarını kontrol edip akabinde ise antenin değişimini sağlamaktır. Bu durumda sorununuz düzelecektir.
  • Anten kablosunun kopması veya deforme olması radyonun çekmemesine neden olabilir: Bu durumda yapılması gereken, kablonun değişimini sağlamaktır. Kablo değişimi sağlandığında radyonuz çekecektir.
  • Teypte oluşan arıza radyonun çekmemesine neden olabilir: Bu durumda yapılması gereken teypteki arızayı teşhis etmektir. Arızanın kaynağı mekanik mi? Yoksa yazılımsal mı? Mekanik arızalar için teyp sökülür ve içi açılır. Arızalı olan bölümün onarımı gerçekleştirilir. Yazılımsal olarak gelişen problemler için teybi resetlemek bir çözüm olabilir. Ancak sorun çözülmezse iyi bir elektronikçi onarımı gerçekleştirebilir.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here