Tesla Model X elektrikli crossover, üreticinin Model S sedanını dünya çapında satması nedeniyle ve SUV pazarı özellikle Çin ve ABD gibi pazarlarda sürekli büyümesi sebebiyle ortaya çıkmıştır. Model X, Model S’ye kıyasla performans veya menzilinde az düşüş olsa bile dört kapılı Model S’den bile daha fazla müşteriye hitap etti.

İçeride çok fazla alan var ve sessiz, pürüzsüz ve hızlı güç aktarma organı seyahat etmenin harika bir yolu olduğu anlamına geliyor. Sürüş yüksekliğini düşürmek ve yükseltmek için başka seçeneklerle birlikte ayarlanabilir süspansiyon ve direksiyon mevcuttur; ancak yükseklikteki değişikliği hissedebilseniz de yoldaki fark çok büyük değildir.

Merkezi ekranın kullanımı kolaydır ve tüm kapıları açıp kapatmak, koltukları hareket ettirmek ve klima kontrolünü değiştirmek dahil olmak üzere otomobilin çok sayıda işlevini kontrol edersiniz. Yine de bunu hareket halindeyken yapmak bir acıdır ve bu durumda düğmeler ve anahtarlar kullanmayı tercih ederiz. Aslında arabanın içinde neredeyse hiç düğme yok ve ekran açıldığında ve klimayı hemen kurmak istemeniz sinir bozucu oluyor.

Sat-nav gerçek zamanlı trafik bilgisini alır ve olayları güncel tutmak için Tesla’dan düzenli olarak havadan güncellemeler yapılır. Bazı durumlarda bu güncellemeler araca yeni özellikler bile ekler. Telefonunuzu orta konsoldaki hızlı bağlantı sistemiyle de eşleştirebilirsiniz.

Büyük ve güçlü bir stereo sistemi, gösterge panelinin üst kısmına uzanıyor ve kulağa hoş geliyor; ancak güneşli günlerde delikler devasa ön cama yansıyor ve görüşü azaltıyor.

Model x Motor Seçenekleri

Tesla Model X’te yalnızca elektrikli olduğu için geleneksel motorlar yoktur. Bununla birlikte, farklı performans ve aralık rakamları veren iki farklı model vardır. Sürücülere veya menzil açısından önemli talepleri olanlara hitap etmeyecek, ancak yüksek fiyatları karşılayabiliyorsanız, Model X tam size göre bir SUV olabilir. Alışılmadık bir tarza sahip  olan Model X’in imza kaldıran ‘Falcon’ arka kapıları, aşağıda özetlenen bazı önemli tavizlere rağmen, ikinci ve üçüncü koltuk sıralarına çok iyi erişim sağlar. Koltuklardan bahsetmişken, Model X’inizi ailenizin ihtiyaçlarına göre beş, altı veya yedi kişilik olarak yapılandırabilirsiniz. İçeride çok yer var ve kullanılan malzemeler güzel görünüyor, ancak tasarım çok sade. Bazı parçalar burada kullanılsa da, bir Mercedes’te bulacağınız yeteneklerin hiçbiri yoktur.

Geniş panoramik ön cam, neredeyse sürücünün başının üzerine uzanarak önünüzdeki yolun ve gökyüzünün harika bir görüntüsünü sunar. Özel bir renk tonu, normal bir SUV’ye göre güneşten sadece biraz daha fazla parlama olduğu anlamına gelir.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here