Lexus, yeni nesil klima teknolojisini tanıttı. Şirketin yeni nesil klima teknolojisinin ismi ise Nanoe X klima sistemi olarak açıklandı. Buna göre bu klimalar, araç içerisindeki havayı temizleyecek ve sağlıklı bir atmosfer sunacak. Ayrıca şirket, geliştirdiği bu klimaları ürün gamındaki tüm modellerle buluşturmayı da planlıyor. Tüm bunlara ek olarak ise bu yeni nesil klima teknolojisi kötü kokuyu da önleyebilecek. Konu ile ilgili tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

Lexus Yeni Nesil Klima Teknolojisi Havayı Bir Saatte %99 Oranında Temizliyor

Lexus, yeni nesil klima teknoloji olan Nanoe X’i aslında ilk olarak 2021 yılında ES modeli ile birlikte tanıtmıştı. Ayrıca şirket bu teknolojiyi, UX, yeni RX ve elektrikli modeli RZ’de de kullanmıştı. Bu teknoloji birçok kurum tarafından da test edildi. Bu testler sonucunda şirketin yeni nesil klima teknolojisinin bir saat içerisinde virüslerin ve bakterilerin yüzde 99’undan fazlasını engelleyebildiği açıklandı. Fakat yeni nesil Nanoe X teknolojisinde, kabin içerisine yayılan hidroksil radikal parçacıklarının sayısı saniyede 480 milyardan 4.8 trilyona çıkartıldı. Böylece bu sayı tam 10 kat arttırılmış oldu. Bu da klima sisteminin kabin içerisindeki etkinliğini oldukça arttırmış oldu.

Lexus Yeni Nesil Klima Teknolojisi Nanoe X

Lexus yeni nesil klima teknolojisi Nanoe X klima sistemi ile havayı temizleyecek. Buna göre klima sistemi, su moleküllerinin içeriğinde bulunan mikroskobik hidroksil radikallerini havaya bırakacak. Bu sayede virüsleri, bakterileri, polenleri ve diğer alerjenleri önleyecek. Bu sistem diğer yandan ise küfün yayılmasının da önüne geçecek. Lexus yeni nesil klima teknolojisi tüm bunlara ek olarak kötü kokuları da önleyecek ve hem cildin hem de saçların nemli kalmasına yardımcı olacak. Tüm bu özelliklere baktığımızda ise kesinlikle araç içerisinde çok daha temiz bir havanın bulunacağı kesin. Ayrıca klima teknolojisi bu özellikleri sayesinde sürüş zevkini ve konforunu da arttıracak gibi duruyor.

Satılık Tüm Lexus Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here