Yeni BMW iX2 yeni nesli, değişen yüzüyle, pille çalışan bir varyantı beraberinde getirecek.

BMW’nin giriş seviyesi crossover’ları X1 ve X2 coupe ticari bir başarı olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle marka bu yılın Haziran ayında üçüncü nesli piyasaya sürdü. Aslında ikinci neslin U10 kod adlı yeni nesli de aynı gibi görünüyor. Değişiklikle birlikte 2024 model olarak gelecek yıl piyasaya çıkmasını bekliyoruz

Karda Test Sürüşleri

Yeni BMW iX2

Kuzey İsveç’teki bir test pistinde yeni BMW iX2 test sürüşünü yaptı. Burada, markanın mühendisleri, BMW’nin ilk %100 elektrikli SUV coupe’un ne olacağına dair yeni bir ipucu verdi.

Estetik olarak, Alman firması BMW X1’de kullanılana benzer bir strateji seçecek. Bununla standart X2 arasında büyük bir fark olmayacak. Bu şekilde ana değişiklikler, farklı bir ön panjur ve tampon ile ön tarafta olacak. Ayrıca versiyonun amblemlerinin ve egzoz çıkışlarının olmamasının büyük estetik katkısı olacağı bir arka kısımda olacak.

X4’ün sonunun geleceğine dair bir takım söylentiler vardı. Yerini yeni nesil X2’nin dolduracağına dair söylentiler hemen aldı. Yeni BMW X2, X4’ün tavan çizgisini ve stilini örnek alacak. Daha geleneksel, ancak stilize edilmiş olarak göreceğiz. Ayrıca crossover’ın boyutu da büyüyebilir. Crossover’ın daha ince tasarım detayları, kaplamanın altında gizli. Ancak kapalı ızgara ve kapılardaki “Elektrikli Araç” etiketi, bunun tamamen elektrikli iX2 olduğunu düşündürüyor.

Yeni BMW iX2

Yeni X2, otomobil üreticisinin FAAR platformunu kullanacak. Otomobilin çeşitli aktarma organları türlerini barındırmasına izin verecek. iX2, kurulumunu muhtemelen 313 beygir gücü çift motor konfigürasyonuna sahip iX1 ile paylaşacak. Otomobil üreticisinden tek motorlu, önden çekişli iX2 ve iX1 çeşitleri de bekleniyor.

X1 ile Aynı Motor Olabilir

Yeni BMW iX2

BMW, elektrikli olmayan X2’ye güç verecek motorları belirlemedi. Ancak otomobil üreticisinin yeni X1 ile aynı motor serisini sunacağı tahmin ediliyor. Temel motor, 241 hp (177 kW) ve 295 lb-ft (400 Nm) tork üreten 2.0 litrelik dört silindirli olacak. Daha ateşli X2 M35i, muhtemelen 300 bg’den (223 kW) fazla güç üreten yeni nesil modelle geri döneceği yine söylentiler arasında.

Fotoğraflar ilk olarak Ekim ayında ortaya çıkmıştı. Bu nedenle muhtemelen modelin geliştirilmesi için birkaç aylık bir sürenin olduğu anlamına geliyor.

Ne Zaman Geliyor?

Söylentiler, şirketin yeni X2’yi Kasım 2023’te üretmeye başlayacağı yönünde. Bu nedenle muhtemelen önümüzdeki yılın ortasında çıkacak.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here