İkinci El Online Otoda Hem Satışlar Hem Fiyatlar Arttı

0
577
İkinci El Online Otoda Hem Satışlar Hem Fiyatlar Arttı

İkinci el online otoda satışlar da fiyatlar da arttı. Türkiye pazarında ikinci el satışlarda her türlü yükseliş söz konusu. Özellikle online binek ve hafif ticari araç pazarında, satışlar arttı. Kasım 2022 bir önceki aya göre yüzde 16,2 daha fazla satışın olduğu bir ay oldu. Aynı zamanda fiyatlar da yüzde 1,45 oranında yükseldi.

Indicata ikinci el pazar raporunu açıkladı. Buradaki verilere göre, Türkiye ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında geçen ay 168 bin 181 adet satış gerçekleşti. Ayrıca hem geçtiğimiz aya göre hem de geçen yıla göre ciddi artışlar söz konusu. Bu senenin ilk 11 ayının toplamında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 10’luk bir artış oldu. Bu satışlar içinde binek araçların payı yüzde 81. Ayrıca hafif ticari araçların payı ise yüzde 19.

Fiyatlar Giderek Artıyor

İkinci El Online Otoda Hem Satışlar Hem Fiyatlar Arttı

İkinci el pazarında en çok satışı gerçekleşen ilanlar incelendi. Buradaki fiyat değişimleri incelendiğinde bir analiz yapıldı. Buna göre kasımda ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında perakende fiyatların bir önceki aya göre yüzde 1,45 arttığı ortaya çıktı.

İkinci El Online Otoda Zirve Dizel Araçların

Satışlar motor tipine göre değerlendirildiğinde Kasım 2022’de en yüksek payı dizel otomobiller aldı. Çünkü tam 107 bin 111 adetlik satış ve yüzde 63,7 paya sahiplerdi. Dizel otomobillerin arkasında ise benzinli otomobiller geldi. Benzinle çalışan otomobiller 56 bin 135 satış ve yüzde 33,4 payla ikinci oldu. Hibrit modeller ise 2 bin 547 satış ve yüzde 1,5 payla arkasından geldi. Oto gazlı otomobillerin payı da 1.975 satışla yüzde 1,2 oldu. Son olarak elektrikli otomobillerin payı 413 satışla yüzde 0,2 oldu.

İkinci El Otomobil Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here