2022 Lexus RX Tanıtıldı! İşte Detaylar;

0
2782
2022 Lexus RX, gri renk, önden görünüm

2022 Lexus RX yenilenen tasarımıyla sahneye çıktı. Japon otomobil üreticisi Toyota’nın lüks sınıf otomobil markası olan Lexus, sevilen modeline yepyeni özellikler ekledi.

2022 Lexus RX Dış Tasarım

2022 Lexus RX, gri renk, yandan görünüm

RX’in tasarımı her neslinde olduğu gibi yine birçok değişikliğe ev sahipliği yapıyor. Lüks SUV modelin artık daha keskin ön hatlara sahip olduğunu söylemek mümkün. Önceki nesillerinde olduğu gibi bunda da kendine özel bir ışık imzası yer alıyor. Ancak bu ışık artık yollarda kendini daha çok belli edecek. Ayrıca arka kısmındaki arka farlarına inen eğimli hatlarını da bir ışık şeridi takip ediyor. Bu sayede lüks SUV model olduğundan daha da ihtişamlı bir görünüme kavuşmuş. 4.890 mm uzunluğunda ve 1.920 mm genişliğinde olan araç 1.710 mm yüksekliğinde. Bu anlamda önceki neslinden boyutları çok farklı değil. Ancak 2.850mm olan dingil mesafesi ile 60 cm’lik bir kazancı mevcut. Bu da yolculara daha fazla alan kaldığı anlamına geliyor.

2022 Lexus RX Teknik Özellikler

2022 Lexus RX, önden görünüm, gri renk

Yeni RX’in birden fazla motor seçeneği bulunuyor. 2022 RX’in dört güç aktarma organı ile piyasaya çıkacak. Turboşarjlı dört silindirli benzinli motoru 275 beygir gücünde. Ayrıca 430 Nm tork üretiyor.  2.5 litrelik benzinli motora sahip olan bir hibrit sistem ise 246 beygir gücünde ve 316 Nm tork üretiyor. Son olarak 2.4 litrelik bir turbo-hibrit sistem 367 beygir gücünde ve 550 Nm tork üretiyor. Aslında bir de plug-in hibrit sistem mevcut. Ancak Lexus şimdilik bu şarj edilebilir hibrit ile ilgili bilgileri paylaşmadı.

Dijital İç Mekan

2022 Lexus RX, iç mekan

2022 Lexus RX tamamen dijital bir iç mekana sahip. Tam ortasında yer alan 14 inçlik dokunmatik ekran sadece bilgi-eğlence sistemi için kullanılmıyor. Aynı zamanda araç ile ilgili birçok ayarı da bu dijital ekrandan gerçekleştirmek mümkün. Minimalist detayların yer aldığı iç mekanda dokunmatik ekran dışında büyük hiçbir şey yok. Yuvarlak klima kontrol düğmeleri bile araçla bütünleşmiş halde duruyor. Ayrıca RX, önceki nesillerine göre daha büyük bir panoramik cama sahip. Bununla birlikte müşteriler iç mekanda altı farklı döşeme seçeneğine sahipler.

Son olarak, 2022 Lexus RX,  Lexus Safety System 3.0 ile birlikte çalışıyor. Böylece gelişmiş bir güvenlik sistemine sahip olan araç birçok kaza önleyici özelliğe sahip. Karşıdan gelen araba ve motosikletleri algılayan RX, virajlardaki hızı da ayarlıyor. Ayrıca otomatik radar seyir kontrol sistemine de sahip. Ek olarak şerit takibi ve acil sürüş durdurma özelliğine de sahip olan SUV modelde gelişmiş bir park sistemi de yer alıyor.

Sıfır KM Lexus RX Modelleri

İkinci El Lexus RX Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here