Lexus Electrified Sport Concept Tanıtımı ABD’de Yapıldı

0
1083
Lexus Electrified Sport Concept

Lexus, Electrified Sport Concept tanıtımını gerçekleştirdi. Japon otomobil üreticisi olan şirket, yeni elektrikli spor araç konseptini Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirilen Monterey Otomobil Haftası’nda tanıttı. Lexus için tamamen yeni bir atılım olan konsept ise sürücüler tarafından beğenilmişe benziyor. Diğer yandan ise şirket, düzenlenen etkinliklerde sadece elektrikli spor konseptini tanıtıma çıkarmayacak. Tanıtılan yeni konseptin ardından farklı modellerde sahneye çıkacak. Detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Lexus Electrified Sport Concept Yeni Bir Çığır Açacak

Japon otomobil üreticisi Lexus, Monterey Otomobil Haftası kapsamında hazırlıklarını sürdürüyor. Şirket, düzenlenecek haftada sürücülerin karşısına birden fazla otomobille çıkacak. Lexus ilk olarak bu hafta içerisinde Electrified Sport Concept’ini tanıttı. Bunun ardından ise şirket, 2023 RX 500h F SPORT Performance ve Hiraku Co.’dan değiştirilmiş IS 500 modellerini de Monterey Otomobil Haftası’nda tanıtıma çıkartacak. Kısaca ABD’de düzenlenen otomobil haftası Lexus için resmen yeni bir başlangıç oluyor.

Lexus’un elektrikli spor otomobil konsepti ise 18 Ağustos’ta ilk olarak gazetecilerin karşısına çıktı ve aracın gazeteciler tarafından ön izlemesi yapıldı. Bu ön gösterimden bir gün sonra ise Lexus’un yeni konsepti, The Quail’da halkın karşısına çıktı. Aslında bu gösterim, konseptin ilk defa gösterilişi değil. Lexus Electrified Sport Concept ilk olarak 2021 yılında karşımıza çıkmıştı. Japon otomobil üreticisi olan Lexus ise yeni çıkan aracının LFA’in halefi olacağını belirtti.  Bu konuda Toyota’nın CEO’su Akio Toyoda 2021 yılında ”Lexus, LFA’nın geliştirilmesiyle elde edilen performansın sürüş tadını veya gizli mayasını miras alan yeni nesil bir pilli elektrikli spor otomobili geliştirecek.” demişti.

Lexus Electrified Sport Concept

0-100 KM’si 2 Saniyenin Altında

Şu ana kadar Japon üretici Lexus tarafından araç hakkında çok fazla bilgi paylaşılmadı. Fakat açıklamalardan gelen bilgiler arasında aracın 0-100 km hızlanmasının 2 saniyenin altında olacağı bulunmakta. Gelen bu bilgiye göre Lexus, resmen yeni bir canavarı piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Ayrıca araç hakkında, katı hal pillerinin tam şarjla 700 km’den fazla menzile sahip olacağı da gelen bilgiler arasında.

Diğer yandan ise Top Gear, Lexus Electrified Sport Concept hakkında inanılmaz bir iddia ortaya attı. İddiaya göre Lexus, yazılımsal bir vites sistemi üzerinde çalışmalara yapıyor. Fakat bu yazılım şu anda test aşamasında. Eğer test aşaması geçilirse araç içten yanmalı hissiyatı veren bir elektrikli otomobil olabilir.

Tüm Satılık Lexus İlanlarını İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here