Tesla Otonom Araç İnternet Olmadan Çalışır Mı?

0
978
Tesla Otonom Araç İnternet Olmadan Çalışır Mı?

Tesla otonom araç internet olmadan çalışır mı? Genelde otonom araç deyince ilk akla gelen Tesla otomobilleri oluyor. Gelişen teknoloji ile otomobil anlayışı da dönüşüyor. Bu konuda ABD asıllı şirket de sektöre yenilikleri getirmeyi kendine rol edinmiş durumda. Öyle ki kendi kendine giden araçları ile dünya çapında ün kazanmayı başardı. Tabi sektörde rakip tanımdan yoluna devam eden otomatik pilot sistemi hakkında bilinenler kadar bilinmeyenler de var. Bunlardan birisi de internetsiz çalışıp çalışmadığı konusu.

Tesla Otonom Araç İnternetsiz Çalışır Mı?

Tesla Otonom Araç İnternet Olmadan Çalışır Mı?

Tesla araçlarındaki birçok özellik internet ile entegre bir şekilde çalışıyor. Özellikle multimedya içerikleri ve anlık konum bilgileri için internet bağlantısı gerekli durumda. Ayrıca araç içi güncellemeler de mutlaka internet bağlantısı ile gerçekleşiyor. Bu nedenle genellikle otonom araç sahipleri internet bağlantısına sahip oluyorlar. Ancak otonom sürüş için mutlaka internet gerekir demek doğru değil. Tesla’nın CEO’su Elon Musk internet olmadan da otonom sürüş teknolojisinin çalışması gerektiğine inanıyor. Bir otonom aracın gerçekten bağımsız olması için internet bağlantısına ihtiyaç duymaması gerektiğini savunuyor. Böylece hiçbir şeye ihtiyaç durmadan hareket edip bir noktadan diğerine sorunsuzca gitmesi gerektiğini kanısında.

Otopilot Sistemi İnternete Kavuştuğunda Verileri İndiriyor

Tesla Otonom Araç İnternet Olmadan Çalışır Mı?

Tesla otonom araçlar internet bağlantısına sahip olduklarında gerekli verileri indiriyorlar. Böylece internet bağlantısı olmadığında da kendi kendilerine sorunsuzca yol kat etme potansiyeline sahip oluyorlar. Ancak bu sadece Tesla modelleri için geçerli. Genellikle otonom araçlar internet bağlantısı olmadan çalışmıyorlar. Bugün dünya genelinde yollarda olan 100 bini aşkın otonom araçların birçoğu internet ile çalışıyor.

Sıfır KM Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here