Tarihin En Kötü Formula 1 Kazaları

0
3133
formula 1 kaza

Formula 1 sporu her ne kadar üst düzey teknoloji ve yüksek güvenlik sistemleri ile desteklense da hala kaza riski mevcut. F1 tarihinde bir çok sporcu kazaya karıştı hatta bazıları hayatlarını kaybetti. Saatte 380 kilometreye kadar hıza ulaşan Formula 1 pilotları bile bazen kazaya karışabiliyor. Peki Formula 1 tarihinin en kötü kazaları hangileri?

10  1961 İtalya Grand Prix – Wolfgang Von Trips

Formula 1 tarihinin en kötü kazalarından birini yaşayan Trips ile toplamda 15 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazada pilot, sürücülerin arasına girdi. Jim Clark’a arkadan çarpmasıyla birlikte Von Trips, kontrolünü kaybederek sürücülerin arasına girdi.

9 1967 Monako Grand Prix – Lorenzo Bandini

 

Yarışta ikinci sıradayken bir saman balyasına çarpan Bandini, aracının yakıt deposu patlamasıyla alevler içinde kaldı. F1 pilotu kazadan üç gün sonra üçüncü derece yanık sebebiyle Monte Carlo’da vefat etti.

8 1978 İtalya Grand Prix – Ronnie Peterson

 

Ronnie Peterson’un aracı Lotus 79 antreman sırasında zarar gördükten sonra hasarlı başka bir araçla yarışa katılmak zorunda kaldı. Yarışta arka sıralardayken geri dönmeye çalıştı ve bariyerlere çarptı. Araç alev alırken yaralanan Peterson’da doktorlar toplamda 27 kırık teşhis etti. Ardından yarış pilotu böbrek yetmezliğinden vefat etti.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here