Tüm Zamanların En İyi Yarış Arabası Sürücüleri

Araba yarışı gibi temelleri yıllar öncesine dayanan bir alanda mutlaka birçok efsane gelip geçmiştir. Farklı yarışçılar farklı takımlarda efsane olmuş ve insanlar için farklı anlamlar ifade etmiş olabilirler. Bu yarışçıların çoğu zaman içerisinde unutulmuş olsalar da bazıları, geniş kitleler tarafından sevilmiş ve efsane olarak kalmıştır. Tüm zamanların en iyi yarış arabası sürücüleri olarak nitelendirilen isimlere biz de bir göz atalım istedik.

Nigel Mansell

İngiltere’de bir efsane olan Nigel Mansell, 1992’de hem Formula 1 Dünya Şampiyonası’nı hem de 1993’te CART Indy Car World Series’i kazandı. CART’a geçtiğinde hüküm süren F1 şampiyonuydu ve CART unvanını kazanan ilk kişi oldu.Bu, onu ilk sezonunda aynı anda her iki unvanı elinde tutan tek kişi yaptı. Nigel Mansell’in Formula 1 yarışlarındaki kariyerinin 15 sezon sürmesi ve son iki sezonunun CART serisinde geçirilmesi de aynı derecede etkileyici bulunuyor. Mansell, Formula 1 yarışının galipleri listesinde genel olarak yedinci sırada ve 2011’de tek bir sezonda en çok pol sayısı rekorunu kırdı.

nigel mansell

Nigel Mansell, emekliliğinden bu yana en iyi beş Formula 1 sürücüsünden biri seçildi. 2008 yılında, Eğlence ve Spor Programlama Ağı, onu şimdiye kadarki en iyi sürücülerinden biri olarak adlandırdı. Ayrıca Times of London gazetesine göre tüm zamanların en iyi 50 yarış arabası sürücüsü arasında dokuzuncu sırada yer aldı. 2005 yılında Nigel Mansell, Grand Prix Masters serisinde yarışmak için emeklilikten çıktı ve şampiyonluğu kazandı. O yıl Uluslararası Motor Sporları Onur Listesi’ne alındı.

Alain Prost

Alain Marie Pascal Prost, motor sporları kariyeri olan bir başka efsanevi Fransız sürücüdür. Genç yaşlarında kartingi keşfettikten sonra Alain, 1980’de 24 yaşındayken McLaren takımında, daha sonra ise 85, 86 89 ve 93 sezonlarında şampiyon oldu. Prost, 50’nin biraz üzerinde grand prix galibiyetiyle, 87’den itibaren en çok GP galibiyetinin rekorunu elinde tuttu ve rekor on yılı aşkın süre devam etti. Motor sporları sınıfında “Yüzyılın Dünya Sporları Ödülü” ile onurlandırılması pistte gerçek bir efsane olarak statüsünü daha da sağlamlaştırdı. Prost aynı zamanda efsanevi F1 pilotu Ayrton Senna ile yoğun bir rekabet yaşadı.

Tüm Zamanların En İyi Yarış Arabası Sürücüleri- Alain Prost

Sébastien Loeb

Yaygın bir şekilde tüm zamanların en iyi ralli pilotu olarak kabul edilen Sébastien Loeb,  bir Fransız ralli pilotudur. Loeb, 2012 sonunda emekli olmadan önce, 2004’ten itibaren her yıl Dünya Ralli Şampiyonası’nı kazandı. Bu onu şimdiye kadarki en başarılı WRC pilotu yaptı. Ayrıca, en çok etap galibiyeti gibi birçok WRC rekorlarunu elinde tutuyor. Loeb’in bir atlet olarak kariyeri bir jimnastikçi olarak başladı, ancak daha sonra yarışmaya başladı. Arka arkaya dokuz WRC unvanına ek olarak, Loeb’in motor sporlarındaki kariyeri ayrıca 24 Hours of Le Mans, X Games ve 2013’te yok etmeyi başardığı Pikes Peak International Hill Climb’da başarılarını da içeriyor.

Tüm Zamanların En İyi Yarış Arabası Sürücüleri-Sebastian Loeb

Richard Petty

“Kral” lakaplı bir NASCAR sürücüsü olan Richard Petty, NASCAR Winston Cup Serisinin Grand National döneminde yarıştı. NASCAR Şampiyonası’nı yedi kez kazanarak rekor kırdı ve kariyeri boyunca rekorluk 200 yarış kazandı. Richard Petty ayrıca Daytona 500’ü yedi kez kazandı ve 1967 sezonunda arka arkaya 10 yarış rekoru kırdı. İstatistiksel olarak Richard Petty, NASCAR tarihindeki en başarılı sürücü ve motor sporlarında en saygın figürlerden biri olmaya devam ediyor. Diğer başarıları arasında rekor sayıda pol pozisyonu kazanmak (127) vardı. Richard Petty, 2010 yılında NASCAR Hall of Fame’in açılış sınıfının bir üyesiydi.

richard petty

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here