Tüm Zamanların En İyi Yarış Arabası Sürücüleri

Araba yarışı gibi temelleri yıllar öncesine dayanan bir alanda mutlaka birçok efsane gelip geçmiştir. Farklı yarışçılar farklı takımlarda efsane olmuş ve insanlar için farklı anlamlar ifade etmiş olabilirler. Bu yarışçıların çoğu zaman içerisinde unutulmuş olsalar da bazıları, geniş kitleler tarafından sevilmiş ve efsane olarak kalmıştır. Tüm zamanların en iyi yarış arabası sürücüleri olarak nitelendirilen isimlere biz de bir göz atalım istedik.

Michael Schumacher

Yedi kez Formula 1 Dünya Şampiyonu olan Michael Schumacher, tarihteki en büyük Formula 1 sürücülerinden biri ve modern çağın en başarılı pilotu olarak kabul ediliyor. İki kez Yılın Laureus Dünya Sporcusu seçildi ve çoğu şampiyonluk, yarış zaferleri, en hızlı turlar ve tek bir sezonda kazanılan çoğu yarış dahil olmak üzere birçok F1 rekoruna sahip. 2002’de Michael Schumacher, F1 tarihinde bir sezonun her yarışında ilk üçe giren tek pilot oldu ve arka arkaya en çok podyum finiş rekorunu kırdı. Resmi Formula 1 web sitesine göre Michael Schumacher, “istatistiksel olarak sporun gördüğü en büyük sürücü”. Ne yazık ki, Aralık 2013’te Michael Schumacher kayak yaparken ciddi bir kafa travması geçirdi. Doktorlar onu tıbbi olarak komaya soktu ve dünya medyasına beyin travması geçirdiğini söylediler. Haziran 2014’e kadar yaklaşık yedi ay komadaydı. Bu talihsiz olay ünlü sürüş kariyerine üzücü bir son verdi.

Tüm Zamanların En İyi Yarış Arabası Sürücüleri - michael schumacher

Fernando Alonso

Hem Formula 1 hem de FIA ​​Dünya Dayanıklılık Şampiyonasını tamamlamada son derece başarılı olan Fernando Alonso, bugün dünyayı yürüyen en yetenekli sürücülerden biri olarak kabul ediliyor. Sınırlı mali imkânları olan bir aileden gelen Alonso, yolculuğuna bir bir go-kart koltuğunda başladı. 2001’de ilk kez F1’e çıktı ve ardından arka arkaya F1 şampiyonluklarını kazandı. Alonso, aynı zamanda başka unvanları da ele geçirmeye son derece yaklaştı ve Sebastian Vettel ile 2010, 2011 ve 2012 yıllarında üç yıl boyunca mücadele etti. Ek olarak, Alonso yakın zamanda 2018 ve 2019’da 24 Saat Le Mans’ı kazandı. Son yılki 24 Saat Daytona ile birlikte o yılki Dünya Dayanıklılık Şampiyonasını tam anlamıyla kazanmış oldu.

fernando alonso formula 1

Dale Earnhardt

Dale Earnhardt adıyla “Intimidator”, birçok yarış arabası hayranı için mükemmelliğin zirvesini temsil ediyor. NASCAR sürücüsü Dale Earnhardt, kariyerine 1975 yılında Winston Cup Serisinin bir parçası olarak Charlotte Motor Yarış Pisti’nde düzenlenen World 600’de başladı. Oradan Dale Earnhardt, 1998’de bir Daytona 500 zaferi dahil olmak üzere toplam 76 Winston Kupası yarışı kazandı. Ayrıca, Richard Petty ile berabere kalan yedi NASCAR Winston Kupası Şampiyonası kazandı. Sürüş tarzı ona “The Intimidator” takma adını kazandırdı. Ne yazık ki Dale Earnhardt, 18 Şubat 2001’de Daytona Uluslararası Yarış Pisti’nde Daytona 500 ile yarışırken öldürüldü. Yarışın son turunda bir kazaya karışan Earnhardt, kafatası kırığından öldü. O zamandan beri, NASCAR Onur Listesi’nin birinci sınıfı da dahil olmak üzere çok sayıda şöhret salonuna alındı. NASCAR sporunun popülerleşmesine yardım eden adama olarak nitelendirilen bu isim tüm zamanların en iyi yarış arabası sürücüleri listemizde de bulunuyor.

Dale Earnhardt Tüm Zamanların En İyi Yarış Arabası Sürücüleri

Ayrton Senna

Ayrton Senna, birçok kişi tarafından gelmiş geçmiş en büyük sürücü olmasa da önemli biri olarak kabul edilir. Pek çok seçkin sürücü gibi, Senna’nın motor sporları kariyeri de, otomotiv dünyasında bir efsane olarak yükselmeden önce kartingle başladı. Sayısız seçkin markanın sayısız özel baskı yüksek performanslı modeli ile birlikte anılan Senna, düzinelerce galibiyet ve 160’tan fazla F1 yarış girişinden üç şampiyonluk unvanını içeren ünlü bir Formula 1 kariyerine sahipti. Şimdiye kadarki en ikonik yarış isimlerinden biri olan Senna, 1994 San Marino GP’sinde, sadece 34 yaşında hayatına mal olan yüksek hızlı bir kaza geçirdi. Verimli F1 kariyeri beklenmedik bir şekilde sona ermiş oldu.

ayrton senna

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here