Tıpkı vücudunuzu formda tutmak için yapmanız gereken şeyler gibi, arabanızın da daha az aşınma ve yıpranması için yapabileceğiniz şeyler vardır. Bugün size arabanızın sağlığını bozabileceğiniz beş büyük hatadan bahsedeceğiz. Daha az masraf yapmak için bu hatalardan kaçının.

Gösterge panelindeki arıza ışıklarını görmezden gelmek

Aşağıya baktığınızda kontrol panelinin bir kontrol motoru ışığıyla aydınlandığını gördüğünüzde, bir acı hissedebilirsiniz. Çoğu otomotiv onarımı maliyetli olduğundan, çoğu insan kontrol motoru ışığını görmezden gelir ve olması gerekenden çok daha uzun sürmesine izin verir. Bazen uyarı ciddi bir şey değildir ve küçük bir düzeltme gerekir, ancak küçük şeyleri düzeltmezseniz, hızla önemli hale gelebilir. Bir kontrol motoru ışığı görürseniz, görmezden gelmeyin, yani arabanız size yardıma ihtiyacı olduğunu söylemektedir.

Filtreleri ve araç sıvılarını kontrol etmemek ve değiştirmemek

Arabanızdaki filtrelerin ve sıvıların tümü, motorunuzun düzgün ve verimli çalışmasına yardımcı olan belirli bir amaca hizmet eder. Yeterli miktarda sıvınız yoksa, gerekenden daha fazla aşınma ve yıpranmaya neden olursunuz. Ve gerektiğinde filtreleri değiştirmezseniz, bu da motor ömrünü azaltabilir. Bunlar da ek büyük masraf demektir.

Planlı bakımı takip etmemek

Arabanızın, kullanıcı el kitabınızda belirtilen planlanmış bir bakımı vardır. Bunlar sadece bir öneri değil, aynı zamanda kontrol edilmeden bırakılırsa daha da kötüye gidecek bir sorundur. Tıpkı her yıl fizik muayene yaptırmanız gerektiği gibi, arabanızın da sağlıklı kalması için düzenli olarak muayene edilmesi gerekir.

Sert araç kullanmanız masraf yapmanıza neden olur

Bir sürücünün direksiyon başındayken davranışları, bir otomobilin ömrünü ve performansını ciddi şekilde etkiler. Sürekli trafikte kalıyorsanız, engebeli arazi veya aşırı hava koşullarıyla karşılaşıyorsanız, eşyaları çok çabuk yıpratmamanızı ve motorunuza gerekenden daha fazla güç yüklemenizine neden olur. Bunlar da sizin fazladan masraf yapmanıza neden olur.

Arabanıza servis yapacak doğru uzmanı bulamamak

Tüm mekanikçiler aynı değildir. Parayı arabanızın bakımı için harcayacaksanız, iyi bir üne sahip ve arabanızın türünü tamir etme deneyimi olan birini bulduğunuzdan emin olun. Bazı araçlar diğerlerinden daha fazla deneyim gerektirecektir. Birisi tamirci olduğunu söylediği için arabanızı tamir etmek için gerekli uzmanlığa sahip olduğunu varsaymayın. Mevcut herhangi bir tamirciye götürmek yerine araştırmanızı yapın.

2.EL ARABA FİYATLARI

1 YORUM

  1. Doğru bir usta bulmak çok önemli, biraz ucuza kaçayım derken arabanın başka bir yerine zarar veriyorlar. Sağlam bir yere gidip üç kuruş fazla vereceksin

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here