Her zaman en beklenmedik anlarda yanar. Kontrol motoru (check engine) yandığında , yağ değişimi veya bakım gerekli ışığı yanıp söner ve bununla birlikte çeşitli maliyetler ve rahatsızlıklar ortaya çıkar. Karşılaştırmak için yoğun programınızdan zaman ayırmak ve aracınızı getirmek çok kapsamlı ve sinir bozucudur. Belirli garajlarda ve bayilerde karşılaşabileceğiniz maliyetlerin çeşitliliğinden bahsetmeye bile gerek yok.,

Motor kontrol ışığı yandığında ne kadar önemsemeliyiz?

Motor kontrol yandığında servise gitmek ne kadar önemlidir? Bu sorunun cevabı, arabanızın durumu ve modeliyle ilgili bir dizi değişkene bağlı olarak çeşitli ve karmaşıktır. Aşağıda, aracınızın bakımını yapmak için ne kadar bekleyebileceğinize karar vermenize yardımcı olacak bilgiler yer almaktadır.

Arabanızı servis için ne zaman, neden ve ne sıklıkla getirmeniz gerektiğine ilişkin çok sayıda genel bilgi vardır. Bazıları, yılda yalnızca iki kez getirerek, yalnızca mutlak asgariyi karşılamanız gerektiğini söylüyor. Bu, cep defterinizi korumanın iyi bir yolu gibi görünse de, uzun vadede kendinize beklediğinizden çok daha pahalıya mal olabilir.

Servis verilen otomobiller, triger kayışlarına hasar verme riski taşır, bu da değişim ve kapsamlı motor onarımı gerektirir. Yine de diğerleri aracınızı her 5000 milde bir getirmenizi önerecek. Bununla birlikte, bu aşırı kapsamlı planlama rejimi, hem zaman hem de finansal taahhüt verilen ortalama bir kişi için gerçekten makul değildir. Dahası, titizlikle planlanan bu bakım yol haritaları, çeşitli değişkenlerin önemini göz ardı ediyor.

Önceden plan yapmalısınız

Aracın katlandığı yol koşulları, sürüş tarzı, iklim ve sürüş süresinin tümü, araç bakım ihtiyaçlarınıza katkıda bulunur. Daha incelikli ve özel bir bakım planı seçmek, hem aracınızın işlevini hem de çek hesabınızın güvenliğini en üst düzeye çıkaracaktır. Aracınıza nasıl dikkat edeceğinizi ve sürüş alışkanlıklarınızı nasıl anlayacağınızı öğrenmek, aracınıza ne zaman bakım yaptırmanız gerektiğini bilmenize yardımcı olacaktır.

Aracınızdaki kontrol motoru yandığında veya bakım lambasına dikkat etmenin yanı sıra, aracınızı servis ihtiyacı olarak teşhis etmenin birkaç yolu vardır. Aracınızın kaputunun altından gelen bazı garip sesler, çözülmesi gereken bazı sorunlara işaret edebilir.

Ne tarz sesler önemlidir?

Sızlanma, metal üzerine metal, tutarsız motor vızıltısı, çıtırdayan dişliler ve gıcırdayan fren balataları, bir şeylerin yanlış olabileceğinin işaretidir. Gizemli sesin kaynağını bulduktan sonra, bölgeyi yerinde olmayan, bozuk veya aşırı gergin görünebilecek herhangi bir şey için incelemek, bir servis ihtiyacını doğrular.

Ek olarak, aracınızın tepkiselliği veya eksikliği, süspansiyon, fren balataları, lastikler veya direksiyonda bir sorun olduğunu gösterebilir. Bununla birlikte, sürüşünüzün algılanan konforu, arabanızın durumu için bir gösterge görevi görebilir. Herhangi bir tür kazıma, artan titreşim veya gevşek itme, bazı yapısal hasara veya askıda kalma sorununa işaret edebilir.

Peki tüm bunlardan yapılacak ne var? Tankı boşa ve motoru tekerlekler düşene kadar sürmeyi seven cesur bir tipseniz, o zaman kesinlikle bakıma ihtiyaç duyduğunuz anı anlamak çok önemlidir. Herkes tutumlu olmak ister, ancak tutumlu olmanın bir parçası da, tasarruf etmek için ne zaman para harcamanız gerektiğini anlamakla ilgilidir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here