Arabanızda bir sızıntı yaşıyorsanız ve sebebini arıyorsanız, birazdan sizin sorununuza çare bulacağız. Arabanızın gövdesinin içeriye su girmesine izin verip vermediğini anlamak oldukça kolaydır. Bir kar erimesi veya yağmur fırtınasından sonra, muhtemelen birkaç farklı alanda suyu fark edeceksiniz. Ancak sızıntının nedenini belirlemek zordur. Arabanızdaki en yaygın sızıntı nedenlerinin üzerinden geçeceğiz ve aracınızın gövdesinde olabilecek herhangi bir sızıntıyı anlamanıza yardımcı olacağız. Başlayalım.

1. Açılır tavan

Sunrooflar, araba sızıntılarının en yaygın nedenidir. Sunroof’unuz düzgün kapanmazsa veya hasar görürse, arabanızın içine su sızabilir. Açılır tavanın etrafındaki döşemede su hasarı ve lekelenme olup olmadığına bakın ve düzgün çalıştığından emin olmak için sürgülü açılır tavanı test edin. İşe yaramazsa ve lekelenme ve su hasarını fark ederseniz, büyük olasılıkla suçlu sunrooftur.

2. Kapı Fitili

Kapılarınız ayrıca kapının kenarını kaplayan kauçuktan yapılmış bir fitil içerir. Eski kullanılmış arabalarda yaygın olan bu fitil çatlar veya hasar görürse, su kapıdan arabaya damlayacaktır. Kapı fitillerinize bir bakın ve yapıştırıcının başarısız olup olmadığına veya kauçuğun kırılgan veya kırılgan görünüp görünmediğine bakın.

3. Kapı Hava Sıyırma Fitili

Aracınızın hem içinde hem de dışında yan camlarınıza yaslanan küçük lastik banttır. Elektrikli camlarınıza su girmesini engelleyen şey budur. Hava sıyırma camı ile aynı hizada değilse, su pencerenize girebilir ve kapıdan arabanın kabinine girebilir. Havanın sıyrılmasına bir göz atın ve iyi durumda olup olmadığına bakın ve pencerelerinize düz durduğundan emin olun. Tuhaflık varsa muhtemelen sızıntınızın nedeni budur.

4. Ön Cam Hava Sıyırma

Hem arka hem de ön camlarda hava sıyırma özelliği vardır. Bu lastik yanlış takılırsa veya hasar görürse veya kırılırsa, araca su sızabilir. Bu sızıntı, bir ön cam değiştirildikten sonra  montajcı yeni contayı düzgün bir şekilde yerleştirmeyi ihmal edebilir. Kontrol panelinizde veya bagajınızda su olduğunu fark ederseniz, bunun en olası nedeni budur.

5. Kabin Filtresi

Kabin filtresi bazı araçlarda motor bölmesinde bulunur ve kabine sızıntı girmesini engelleyen bir kapak ve contaya sahiptir. Bu conta yanlış montaj veya eskime nedeniyle başarısız olursa, arabanızdaki havalandırma sisteminden sızıntılar meydana gelebilir.

6. Klima

Bazen klima sisteminizin “tahliye borusu” tıkanabilir. Bu tahliye borusu, yoğuşmanın arabanızın kabininden uzağa akmasını sağlar. Başarısız olursa, gösterge panelinin arkasında veya aracınızın ön halı ve paspaslarında su birikmesi fark edebilirsiniz. Sorunu gidermek için klimasız sürmeyi deneyin ve sorunun devam edip etmediğine bakın. Daha fazla sızıntı fark ederseniz, sorun büyük olasılıkla A / C tahliye borunuzdur.

2.EL ARABA İLANLARI

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here