Alfa Romeo Formula 1, Giovinazzi ile Yolları Ayırıyor!

0
938
Alfa Romeo Formula 1
Alfa Romeo Formula 1 takımı, üç senedir Antonio Giovinazzi ile birlikteydi. Ancak artık, yollarını ayırmaya karar verdiklerini açıkladılar. Yerine gelecek pilot ise merak konusuydu. Alfa Romeo Formula 1 takımı bu pilotun, F1’de yarışacak ilk Çinli pilot unvanına sahip olacak Guanyu Zhou olduğunu duyurdu.

Formula 1 2021 sezonunun artık son yarışlarına girmişken yeni sezona dair haberler de her gün gelmeye devam ediyor. Bu haberlerden bazıları:

  • George Russell’ın Mercedes-AMG Formula 1 takımına geçeceği,
  • Valtteri Bottas’ın Kimi Raikkönnen yerine Alfa Romeo’ya geçeceği ve
  • Alex Albon’un Williams ile Formula 1’e döneceği idi.

Şimdi ise bir açıklama da Alfa Romeo’dan geldi.

Alfa Romeo Formula 1

İtalyan Formula 1 takımı Alfa Romeo, gelecek Formula 1 sezonu için üç sezon boyunva birlikte yarıştığı Antonio Giovinazzi ile yollarını ayırma kararı aldığını söyledi. Formula 1 takımı, Giovinazzi’nin yerine son bir kaç aydır gözünü ayırmadığı Çinli piot Guanyu Zhou ile sözleşme imzaladığını söyledi. Aynı zamanda Zhou’yu sahip olduğu mali destek ile de destekleyeceklerini söyledi. Ancak Alfa Romeo Formula 1, Zhou ile yalnızca 2022 yılı için sözleşme imzaladı.

Yetenek ve para tartışması!

Guanya Zhou, bu yıl Formula 2’de şampiyonluk mücadelesi vermişti. Aynı zamanda Zhou, 2019 yılından bu yana Renault ve Alpine akademisinde yer alıyordu. Zhou ile imzalanan sözleşme sonrası, Formula 1’de uzun tartışmalara neden olan finansal destek konusu gündeme geldi. Yani para için sürücü almak konusu yeniden ateşlenmiş oldu. Taraflar ise ikiye ayrıldı. Birçok Formula 1 taraftarı Zhou’nun yetenekli bir sürücü olduğunu ifade etti. Ancak diğer yarı ise yalnızca para yüzünden Formula 1’e yükseltildiği düşüncesini savundu. Alfa Romeo takım patronu Frederic Vasseur ise, Zhou’nun anlaşması hakkında konuşurken şunları söyledi:

“Bu, şirket ve şirketin geleceği için önemli bir karardı. 2022 için kurallarda önemli değişiklikler var. Masanın üzerindeki tüm seçenekleri değerlendirdik. Valtteri benim için tamamen netti. Valtteri’nin yanı içinse bazı seçeneklerimiz vardı. Ve yüzlerce nedenden dolayı ilk tercihimiz Zhou oldu.”

Alfa Romeo Formula 1

2022 Sezonunda Göreceğiz

Alfa Romeo Formula 1 Takımı, Guanyu Zhou’yu Çin’in ilk Formula 1 pilotu olarak duyurdu. Zhou, 2022 sezonunda gride katılacak. Bu adım, hem takım hem de Formula 1 tarafından önemli bir pazarda büyümek için atılmış tarihi bir adım olarak görülüyor. 22 yaşındaki sürücü Guanyu Zhou, yedi kez dünya şampiyonu olan Lewis Hamilton ile geçirdiği beş sezonun ardından Mercedes’ten ayrılıyor. Zhou şimdi, Alfa Romeo’ya katılıp Finlandiyalı pilot Valtteri Bottas iletakım arkadaşı olacak. Formula 1 CEO’su Stefano Domenicali, atılan bu imzanın “organizasyon ve tüm yıl boyunca tezahürat yapacak bir kahramanı olan milyonlarca Çinli taraftar için harika” olduğunu söyledi.
Guanyu Zhou, 2015 İtalya F4 Şampiyonası’nı 2. sırada tamamlayıp, 2021 F3 Asya Şampiyonası’nda birinci olmuştu. Aynı zamanda 3 yarış kazandığı 2021 Formula 2 Şampiyonası’nı ise 2. sırada götürüyor.
Alfa Romeo Formula 1

Alfa Romeo Formula 1 Takımı

Alfa Romeo Formula F1 takımı, daha öncesine 1950, 1979 ve son olarak da 2019’da kurulan bir Formula 1 takımıdır. Bu takım, 1950 ve 1951 yıllarında Formula 1 şampiyonu oldu.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here