Geçtiğimiz haftalarda kazanmayı garantilediği 7. takımlar şampiyonluğu ile birlikte Mercedes F1 takımına turbo-hibrit V6 çağının fatihi desek abartı olmaz. Çünkü Mercedes F1 takımı, 2014 yılında turbo V6 motorlara geçildiğinden beri şampiyonluğu kimselere kaptırmayarak ardarda 7 kez şampiyon olarak bir rekora imza attı. Başarılı Mercedes pilotu Lewis Hamilton’un da 7. Dünya Şampiyonluğu’nu kazanmasına neredeyse garanti gözüyle bakılıyor. Bu başarının arkasındaki öne çıkan Toto Wolff, Lewis Hamilton ve Valtteri Bottas ancak işin perde arkasında çok büyük bir takım oyunu var.

Önümüzdeki sezon Formula 1 motor regülasyonlarında bir değişiklik olmayacak. Bu sebeple Mercedes F1 takımı önümüzdeki sezon için de en büyük şampiyonluk adaylarından biri. Yarışların seyrini değiştirecek büyük değişikliklerin 2022 yılında yapılması planlanıyor. Planlanan değişikliklerin temel amacı ise oyunun içindeki acımasız bütçe farklılıklarını kaldırarak takımları olabildiğince eşit bir düzleme toplamak. Mercedes F1 Takım Patronu Toto Wolff ise tüm bu değişikliklerin Mercedes’i durdurmak için yapıldığını düşünüyor.

Toto Wolff: “2022’de büyük mücadele için kapı aralanacak.”

2022’de yapılması planlanan değişiklikler hakkında açıklamalarda bulunan Toto Wolff; “Gelecek sene aynı makinelerle geçiş senesi olacak. Daha önce de söylediğim gibi, Honda’nın çok zorlamasını bekliyorum. Ardından 2022’deki büyük mücadele için kapı aralanacak. Bu bizi motive ediyor. Her şey bizi durdurmak için yapıldı. Hepimiz finansal açıdan aynı durumda olacağız ve her şey kısıtlanacak. F1 tarihinde görülecek en büyük kural değişikliğine rağmen bizim iyi bir şekilde performans sergilemeye devam etmemizi umuyorum.” dedi.

Gelecek sene Formula 1’in neresinde olacağı hakkında sorulan soruları yanıtlayan Toto Wolff:

“Benim durumum biraz farklı çünkü ben Mercedes takımının ortağıyım. Bu yüzden takımdan asla ayrılmayacağım çünkü ben bu işi yapmayı seviyorum. Bir spor takımının, böylesi harika insanlardan oluşan bir grubun parçası olmaktan daha iyi ne olabilir ki? Ben herkesin bir görev süresi olduğuna inanıyorum. Henüz görev süremin sonuna gelmedim, hâlâ katkıda bulunmaya devam edebilirim. Ancak ilerlerken geleceği düşünmem gerekiyor. Bu göreve birisini getirmeli, onun gelişmesini sağlamalıyım. Bu benim için harika bir mücadele. Beni bir sürü daha burada göreceksiniz.” dedi.

2.El Mercedes İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here