Toyota Çin’de Fabrika Kapattı

0
897
Toyota Çin'de Fabrika Kapattı

Toyota Çin’de fabrika kapattı. Şu anda dünya genelinde etkili olan iklim krizi elektrik krizine dönüşerek etkisini artıyor. Öyle ki Toyota ve Contemporary Amperex Technology Co. isimli batarya şirketi Çin’in Sichuan eyaletinde bulunan fabrikalarını kapatma kararı aldı. Giderek kötüleşen elektrik krizinin otomobil devi Toyota’yı bile bu kadar etkilemesi sorunun hafife alınmaması gerektiğini bir kez daha göstermiş oldu.

Toyota Çin’de Fabrika Kapatma Kararı Aldı

Toyota Çin'de Fabrika Kapattı

Japon otomobil üreticisinin marka sözcüsü  Sichuan eyaletinin başkenti Chengdu’da yer alan bir fabrikayı kapattıklarını açıkladı. Buna göre Çin’de hizmet veren fabrika 20 Ağustos’a kadar çalışmayacak. Sonrasında ne olacağı ise henüz netlik kazanmış değil. Sichuan halihazırda Çin’in en kalabalık eyaletlerinden biri. Ayrıca büyük oranda hidroelektrik enerjisine bağımlı. Bu nedenle iklim değişikliğinin sonuçları eyaleti doğrudan etkiliyor. Barajların kurumasına yol açan artan sıcaklar sonucu bölgede iş yapmak oldukça zor hale gelmiş durumda. Bu nedenle Toyota’nın fabrikası için gerekli enerjiyi bulamıyor olması kaçınılmaz bir sonuç.

Çin’deki Batarya Fabrikası Üretimi Durdurdu

Toyota Çin'de Fabrika Kapattı

Çin’deki bir iletmenin paylaştığı bilgilere göre Toyota Çin’de fabrika kapatan tek marka değil. Contemporary Amperex isimli batarya devi de elektrik krizinden etkilenmiş halde. Bu nedenle Yibin’de faaliyet gösteren lityum batarya merkezinde faaliyetlerini durdurdu. Bu da Toyota’nın kararı ile eş zamanlı olmuş oldu. Bu kararların arka arkaya gelmesinde bulundukları konumun payı büyük.

Sıfır KM Toyota Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here