Toyota Yakıt Hücresi Sistemi Geliştirmelerine Başladı

0
912
toyota yakıt hücresi

Toyota Motor Corp. cuma günü yaptığı açıklamada, endüstrinin elektrikli araçlara geçişi sırasında sıfır emisyon teknolojisinin kullanımına öncelik verileceğini belirtti. Erişilebilirliğini artırmayı umduğu için paketlenmiş bir yakıt hücresi sistemi modülü geliştirdiğini söyledi. Toyota Yakıt Hücresi sistemi nedir?

Yakın Geleceğin Arabası Mirai

Mirai İle İlk Deneme Yapılmıştı

Aralık ayında yenilenen yeni model Mirai’yi piyasaya süren dünyanın en büyük otomobil üreticisi, sürücüleri yakıt hücreli araçlara devretme konusunda başarılı olamadı.

Yakıt hücreli araç segmenti, yakıt istasyonlarının olmaması, tekrar eden satış değerleri ve ani hidrojen patlaması riskiyle ilgili endişeler nedeniyle Japon hükümetinin desteğine rağmen göz ardında tutuluyordu.

Toyota’dan Açıklama Geldi

Toyota, cuma günü yaptığı açıklamada, ayrı parçalar halinde sunulacağı dile getirildi. Yeni yakıt hücreli pil sisteminin, sabit bir güç jeneratörü ile kamyon, otobüs, tren ve gemilerde kullanılmak üzere kompakt bir paket modülde bulunacağını söyledi.

Toyota, modülü bu bahardan itibaren diğer şirketlere satmayı planladığını, ancak fiyat ve satış hedefiyle ilgili ayrıntıları açıklamadığını söyledi.

Şirketin yaptığı diğer bir açıklamada ise, “Toyota, bir hidrojen toplumu oluşturmak için çeşitli girişimlerde bulunuyor” dedi. “Bu deneyimler sayesinde şirket, çeşitli endüstrilerde bu da yakıt hücresi ürünlerinde yer alan birçok şirketin kendi ürünlerine kolayca uyarlanabilen FC(Fuel Cell/yakıt hücresi) sistemleri aradığını öğrendi.”

Toyota Yakıt Hücresi Tipleri Nasıl?

Japon otomobil üreticisi, her biri 60 veya 80 kilowatt nominal çıkışa sahip, yaklaşık 240 ile 250 kg ağırlığında olacak. Yatay ve dikey olarak paketlenmiş modeller sunmayı planladığını söyledi. Bu modüller, çıktı seviyesine ve mevcut kurulum alanı miktarına esnek bir şekilde uyum sağlamak için birleştirilebilir.

Nerede Üretilecek?

Bir şirket sözcüsü, yenilenen Mirai otomobilinden yakıt hücresi sistemiyle ilgili bireysel ürünleri gelişmiş performansla paketleyen modülün Toyota’nın Aichi vilayetindeki Honsha fabrikasında üretileceğini söyledi

2. El Satılık Toyota İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here