Hızla gelişen teknoloji, çeşitli alanlarda sürekli ve istikrarsız yeniliğe yol açmıştır. Bunlardan biri araçtaki turbo sistemiyle ilgili. Bu bakımdan son zamanlarda tartışılan konulardan biri de elektrikli turbo sistemidir. Elektrikli turbo nedir?

Elektrikli Turbo Kullanımı

Otomobil üreticilerinin devam eden projelerinden biri de araçlarda elektrikli turbo kullanılmasıdır. Bu nedenle önümüzdeki birkaç yıl içinde elektrikli turboşarjlar araçlarda daha yaygın hale gelecek. Buna karşılık, Audi şu anda belirli modellerde elektrikli türbin seçeneklerini kullanıyor. Elektrik motorunu kullanmaya devam etmeden önce turbolar  hakkında detaylı çalışma bilgisi vermek gerektiğini.

Standart Turbolar Nasıl Çalışır

Araçtaki motor hava alması gereklidir. Şu an araçlarda turbolar artık motorun daha fazla hava emmesine izin veriyor. Bu nedenle yüksek basınçlı silindire hava göndererek motora daha fazla hava ve basınç gönderir. Bu, motorun daha güçlü çalışmasını sağlar.

Araçtaki turboşarj, egzoz gazının çıkış basıncında çalışır. Turboşarj burada hemen etkili olmayacaktır. Bunun nedeni, gerekli basıncı oluşturmak için belirli bir süre dönmesi gerektiğidir. Sürücü turboşarja bastıktan sonra, turboşarj gerekli eylemleri gerçekleştirir ve ardından turboşarjı çalıştırır. Ancak bahsettiğimiz gibi, bu biraz beklemeye yol açar.

Elektrikli Turbolar Nasıl Çalışır

Araba severlerin turboşarjı kullanması için bekleme süresi kısaldığı veya ortadan kalktığı için elektrikli turboşarjer kullanma amacı ortaya çıkmıştır. Elektrik kullanan kişilere türbinleri anında kullanma imkanı sağlamak için elektrik turboların kullanılması planlanmaktadır. Tubo türbinine basıldığında elektrik motoru gerekli gücü anında sağlar. Burada pilden güç elde edilir. Örnek olarak VAG grubu otomobillerde  elektrikli turbo bulunmasına rağmen egzoz gazının oluşturduğu basıncı kullanmaya devam ediyor. Bu durumun temel nedeni pil tüketiminin hızlı olmamasıdır. Bu nedenle elektrikli turbolar sınırlı yerlerde kullanılmaktadır.

2. El Satılık Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here