Aracın çekiş gücünü kaybetmesinin nedeni nedir? Motor neden güç kaybediyor? Motorun güç kaybettiğine dair işaretler nelerdir? Aracınızın güç kaybettiğini mi düşünüyorsunuz? Günümüzde 140-150 beygir gücündeki güçlü motor, ufalanan bir araba gibi mi davranıyor? O zaman araç motorunda ciddi problemlerle karşılaşabilirsiniz! Araçların motor gücü neden azalır?

Motor Gücü Neden Azalır ?

1Yakıt Filtresi Tıkanıklığı

Gaz pedalına bastığınızda aracın eskisi gibi gitmediğini hissederseniz, önce yakıt filtresi, yakıt borusu ve enjektörden şüphelenebilirsiniz. Yakıt filtresi, yakıttaki kiri ve yabancı maddeleri filtreler ve ardından bunları yakıt enjektörüne gönderir. ECU tarafından kontrol edilen enjektör, yanma odasına ideal yakıtı enjekte eder. Silindirde yakıt / hava karışımı oluşur ve motorda temiz yanma meydana gelir. Zamanla yakıt deposunda oluşan kir, toz ve pas atıkları filtrenin tıkanmasına neden olabilir. Filtre düzgün çalışmazsa, hassas parçalar tıkanabilir ve yüksek maliyetlere neden olabilir.

2Egzozdan Gelen Siyah Duman

Egzozdan çıkan siyah duman, motorda çok fazla yakıt olduğunu veya yandığını gösterir. Her iki durumda da güç kaybına neden olabilir. Yakıt / hava karışımı tamamen ateşlenmediğinde geri tepme meydana gelir. Hem yakıt / hava oranı sorunları hem de ateşleme sorunları bir patlamaya neden olabilir.

3Aracın Rölantide Aşırı Titremesi

Kırmızı ışıkta durduğunuzda araç titriyor mu? Bu titreme arabanın direksiyon simidinde mi yoksa baştan sona dalgalı mı? Bu durumda araç güç kaybının sebeplerinden biri de budur. Silindirde yanlış ateşlemeyi veya yanmayı gösterir. Bir yangın sorunu varsa, yakında diğer işaretlerle birlikte ortaya çıkacaktır. Bu sorunlar, aracı çalıştırmada zorluk, rölantide dururken ve aynı miktarda yakıtla daha az mesafe kat etmek gibi sorunları içerir. Bu aynı zamanda egzoz sisteminize de zarar verecektir.

4Yokuşlarda Çekişten Düşme

Düz yolda her şey yolunda, ancak aracınız yokuşlarda silkeliyor mi? Bu genellikle yakıt filtresinin tıkalı olduğu anlamına gelir. Filtrenin görevi yakıtı temizlemektir ve zamanla yavaş yavaş kirlenir ve tıkanır. Bu durumda, yakıt pompası aracın ihtiyaç duyduğu yakıtı sağlamak için daha fazla çalışmalıdır. Yüksek tepkime koşullarında , araç yeterli yakıt sağlayamayabilir. Bunu anlamak için aracın yakıt basıncını test edebilirsiniz. Filtre değiştirildikten sonra bile sorun giderilmezse, su tankında pas veya kirlenme olabilir.

5Motor Arıza Lambasının Yanması

Elektriksel tabanlı tüm bu sıkıntılar, arıza göstergenizin (diğer bir deyişle motor kontrol lambasının) yanmasına neden olacaktır. Tespit edilen sorunların çoğu katalitik konvertör, kütle hava akış sensörü, oksijen sensörü veya bujinin güç kaybı ile ilgilidir.

2. El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here