Volkswagen Yükselme

Volkswagen Grubu, 2020’de  neredeyse yarı yarıya bir şatış kârlarında azalmanın ardından,  başlangıçta beklediğinden daha iyi olan teslimatların, gelirlerin ve marjların bu yıl güçlü bir şekilde toparlanmasını bekliyor. Volkswagen yükselme beklemesinin ardında ne var?

Satış Sıralaması Ne Şekilde?

Satılan otomobillerle Toyota Motor Corp.’tan sonra küresel 2 numara olan Volkswagen, Tesla’nın yerleşik rakiplerine karşı bir yürüyüş çaldığı elektrikli araçlar pazarında lider olarak kendini yeniden keşfetmek için on milyarlarca avro harcıyor.

CFO Frank Witter’in yaptığı açıklamada, “Geçen yıl Volkswagen Grubu, salgının işleri üzerindeki etkilerini kontrol altına alma ve aynı zamanda dönüşümü için önemli stratejik temeller atmada başarılı oldu.” dedi.

Volkswagen’de de Düşüşler Yaşanmış

VW, 2020’de salgından etkilenen teslimatların ve satışların bu yıl daha spesifik olmadan önemli ölçüde arttığını belirtti. 2020’de satışlar yüzde 11,8 azalarak 222,9 milyar avroya  gerilerken, teslimatlar yüzde 15,2 düştü. Faaliyet marjı, geçen yılki yüzde 4,3’ten yüzde 5 ila yüzde 6,5 hedef aralığı olan Volkswagen’in yardımının üst limitlerinde görülüyor.

“Şu anda mevcut olan finansal sonuçlar başlangıçta beklenenden çok daha iyi ve şirketimizin özellikle bir krizde neler başarabileceğini gösteriyor,” diyen Witter, VW’nin güçlü ivmeyi 2021’e taşımayı planladığını da sözlerine ekledi.

“Dizel Araçları da Etkili Oldu”

Dizel skandalıyla ilgili  faaliyet karı geçen yıl yüzde 45 düşerek 10,6 milyar avroya geriledi. VW Group’un araç teslimatları 2020’de yüzde 15 düşüşle 9,3 milyona geriledi. Şirket, yoğun rekabet, değişken emtia ve döviz piyasaları ve sıkı tedarik zincirlerinin işlerini zorlayacağını söyledi.

Volkswagen Yükselme İçin Tavsiyelerde Bulundu

2020 kâr düşüşüne rağmen VW, tercih edilen hisse başına 4,86 avro ve sıradan hisse başına 4,80 ödediği 2019’a kıyasla hissedarlara temettüsünü istikrarlı tutmayı tavsiye etti. Çoğu otomobil üreticisi, Çin’deki satış toparlanmasının öncülüğünde küresel salgından başlangıçta korkulandan daha iyi bir şekilde geçti.

“Hareket bir ivme anı olacak ve VW’yi Tesla’ya rakip olmak için önemli bir dezavantaja sokar olan inatçı bir şekilde düşük bir değerlemenin ele alınmasına yardımcı olacaktır”. diye eklemelerde bulunuldu.

Elektrikli Araç Konusunda da İlerlemeler Var

VW, sektörün en büyük tam elektrikli otomobil filosunu geliştiriyor ve yazılım operasyonlarını önemli ölçüde aratacak.

2. El Satılık Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here