Ülkemizde Satılması Gerek Araba:Toyota C-Pod

1
3759

Ülkemizde Satılması Gerek Araba:Toyota C-Pod! İlk olarak 2019 yılında Tokyo Motor Show’da gösterime sunulmuştur ve otomotiv dergilerinin ilgi odağı olmuştur. Elektrikli araçlar artık insanların ve devletlerin alışması gereken bir ulaşım aracı olmaktadır. Günümüzde maalesef ki hala dizel araçlar tercih edilmektedir. Özellikle toplumumuzun dizele otomobillere olan tutuculuğunu sadece ve sadece kompakt elektrikli otomobillerle yeneceğimizi düşünüyorum. Bugün sizlere Asya ülkelerinde popüler olan Toyota C-Pod’u tanıtmak istiyorum.

Ultra Kompakt TasarımÜlkemizde Satılması Gerek Araba:Toyota C-Pod

2.490 mm uzunluk, 1.290 mm genişliğe sahiptir. Aracın ufak ve geniş dönüş çapı sayesinde şehrin en kalabalık ve dar sokaklarından bile rahatlıkla kaçabilir, park edecek yer bulabilirsiniz. İki kişilik kabinin birçok yeri plastik parçalar ile kaplanmıştır. Dış tasarımda ise komple LED farlar vardır. LED farlar çeşitli renk paketlerine ve modlarına sahip olarak satışa sunulmaktadır. Şarj girişi kaputtaki farların ortasına konumlandırılmıştır. Araç genel olarak sade ve kompakt olmaktadır. iç tasarımı ve güvenlik donanımı şehir içinde yeterli gelecektir.

Teknik ÖzelliklerÜlkemizde Satılması Gerek Araba:Toyota C-Pod

Araç 100% elektrikli olarak üretilmektedir. 12.4 beygir gücündeki bu araç gücünü 9kWh’lik Lityum iyon pillerden almaktadır. 12.4 beygir gücü, 125 cc motosikletler ile kıyaslamayınız. Bu araç elektrikli olduğu için her zaman tam kapasite gücü, sürücüye iletmektedir.  Araç tam kapasite şarj edildikten sonra 150 kilometre menzil sunmaktadır. Japon üretici, bu aracı tamamen şehir içi sürüşler için tasarlamış ve tamamlamıştır. Düşüncelerimizi de şehir içi sürüşlerine göre yapmamız gerekmektedir. Araç Japonya’da 2022 yılında satışa sunulacaktır. Ülkemizde Satılması Gerek Araba:Toyota C-Pod ülkemize gelmesi ve kalabalık şehirlerimizde teşvik paketleri ile satılması gereken bir araçtır. Hem çevreci hem de küçük boyutlarda olması en güzel detaylarındandır.

İkinci El Araç İlanları

1 YORUM

  1. Elektrikli otomobiller elbette ülkemizde desteklenmeli lakin bu araç bizim toplumumuza hem boyut hemde kapasite olarak yeterli gelmez.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here