Toyota Yaris 2021: Japon Üreticinin B Segmenti

1
1901
toyota yaris 2021

B segmentinde başarı yakalamak isteyen Toyota, Toyota Yaris 2021 için 4. neslini tanıttı. Japon üretici otomobilde önemli yeniliklere yer verdi. Böylece segmentterki yerini koruma hedefini pekiştirdi.

İşte teknik bilgi formu ve Toyota Yaris :

 Veri Sayfası
 Koltukların sayısı 5
 Gövde 286 litre
 Güç kaynakları Benzinli / Hibrit
 Sınıf Euro 6
 Cv / kW (itibaren) 72/53

 

Birkaç ay önce piyasaya çıkan Toyota Yaris, ürün gamında değişiklik yapmayacak. Fiyat listesinde pazarın her nişini tatmin edebilecek konfigürasyonlar bulunurken, kaputun altında 72 HP 3 silindirli benzinli motora ek olarak, kesinlikle ekonomik olan 1.5 litre ve 116 HP hibrit motor da bulunmaktadır. Dahası, daha sportif olanlar için, 261 HP’lik güzelliği sunabilen 1.6 turbo ve 3 silindirin varlığını gören GR versiyonu tanıtıldı.

Toyota Yaris: Dış Görünüm

Rakiplerinin çoğu gibi, Toyota Yaris de 3.950 mm yükseklikte durarak 4 metre uzunluğundaki eşiği aşmamayı başarıyor. Bunun yanında, iki buçuk metrelik dingil mesafesi, arkadaki yolcular için bile mükemmel bir konfor sağlıyor.

Boyutlar
Uzunluk 3.950 mm
Genişlik 1.700 mm
Yükseklik 1.510 mm
Yeni Toyota Yaris ile Japon şirketin stil merkezi, otomoboli tamamen değiştirmeye karar verdi. Çizgiler aracılığıyla, harika kişiliğe sahip bir otomobil yaratmak için çizime boş bir sayfa ile başlanmış gibi. Geniş ızgara ve kedi tasarımlı farlar sayesinde burun agresif. Yan tarafta ise yarış görünümü veren yuvarlak tekerlek kemerlerini hemen fark edebilirsiniz. Arka kısım, genel olarak belki de pek ikna edici olmayan kısım diyebiliriz. Ledler için karmaşık bir görünüme sahip.

Toyota Yaris 2021: İç Mekan

Toyota Yaris’in iç mekanı da büyük ölçüde revize edildi. Otomobile bindiğiniz anda, hem görünümü hem de dokunuşu tatmin eden döşeme için kullanılan malzemelerin mükemmel kalitesini hemen algılıyabilirsiniz. Gösterge paneli tasarım açısından geleneksel ve aynı merkezde, konsollu, bilgi-eğlence sistemi için ayrılmış 8 ” monitöre hakimr. Rakiplerin çoğu için kıskanılacak bir konforu garanti etmek için mevcut alandan milimetresine kadar yararlanılmış.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here