Lexus Markası Hakkında Bilinmesi Gerekenler

0
4970

Lexus Japonyalı otomotiv devi Toyota’nın kurmuş olduğu lüks segmente hitap eden bir üst düzey araba markasıdır. Asya, Avrupa ve Amerika pazarlarında satılmaktadır. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri’nde en çok satan lüks segment otomobil markasıdır.

Lexus Otomobiller

1989 yılından başlayan yolculuğunda hedef üst segment araç arayanlara Toyota sağlamlığında premium araçlar sağlamaktır. Bildiğiniz üzere Toyota araçlar sorun çıkarmama ve sağlamlık konusunda takdir gören bir markadır. JD Power and Associates tarafından yapılan en sağlam araba ödülü 12 yıldır üst üste Lexus’un olmaktadır. Marka araçlarının performans özelliklerini şöyle tanımlamaktadır: Bizi insan yapan, tutkularımızdır. Ayrıca bizi harika otomobiller üretmeye teşvik eder. Mühendislik çalışmalarımızın son derece teknik olmasına ve inovasyondan güç almasına rağmen, bir modeli tasarlarken, üretirken ve test ederken önceliği duyuların deneyimine ve sürüş keyfine veririz. Aracınız sizi her anlamda harekete geçiriyor mu? Duygularınızı canlandırıyor mu? Veriler ve teknik özellikler çok önemlidir, ancak sonuçta Lexus için en önemli olan araçların nasıl bir his verdiğidir. Yani araç zaten performans olarak iyi olacak ama siz nasıl hissediyorsunuz bu araçlarda bizim için önemli olan bu diyen bir marka.

Tasarım ve İşçilik

Tasarım noktasında en temel nokta cesur bir çizgi izlenmesi. Marka her zaman cesur fikirlere, sıra dışı deneyimlere açık bir yol izliyor. Ki modellerini incelediğimiz zaman da farklı bir çizgide olduğunu hissettiriyor. Bu noktada markanın modellerinin genelde keskin bir çizgisi olduğunu söyleyebiliriz. Fütüristik bir çizgi ile beraber geleceğin araçlarına doğru da bir köprü kurma hedefi söz konusu.

İşçilik çizgisi de takumi, zanaatkarlığın özünü yansıtan çok eski bir Japon kavramı ve geleneğidir. Tüm Takumi ustaları gelişmiş hislere sahiptir ve uzun yıllar boyunca sabır gerektiren bir eğitim almışlardır. Lexus’un mottosu üstün araçlar ve inanılmaz deneyimler sunmak için ne kadar zaman gerekirse o kadar çalışmaya hazırızdır. Tam bir Japon kültürü değil mi ? O sebeple üst düzey kalite yüzeyler ve döşemeler ile beraber çok üst düzey bir işçilik kalitesi Lexus araçlarındadır.

Lexus

Teknolojik gelişmeleri de yakından takip eden Lexus araçlar her daim son teknoloji donanımlarda doludur. Dediğimiz gibi premium bir araç markası ve ABD’de en çok satan lüks araç markası. Ki ABD pazarı araç teknolojisine çok önem veren bir pazar. O sebeple bu da aslında arabaların teknolojik yeterliliğini gösteren bir ibare.

Lexus

Ülkemizde de satışı ve yetkili servisi olan Lexus markası henüz yeterince yaygınlaşabilmiş değildir. Tabiki bunun sebepleri arasında yüksek vergiler sebebiyle lüks segment araçların fiyatlarının çok daha yükselmesi de bir sebep gösterilebilir. Bakalım yakın gelecekte Lexus’un Türkiye stratejisi nasıl olacak ?

Lexus

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here