Lexus ‘un Yeni Boya Teknolojisi Atağı!

Otomobil teknolojileri gün geçtikçe ilerliyor. Otomotiv devleri tarafından geliştirilen bu yeni teknolojiler, kullanıcıların hayatlarını kolaylaştırmaya devam ediyor. Gerek teknik gerekse tasarım noktalarında kendini gösteren yeni araç teknolojileri sayesinde sürüşler daha güvenli, konforlu ve eğlenceli oluyor. Japon premium otomobil üreticisi Lexus da teknolojiyi yakından takip eden markalardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Marka, bir süredir üzerinde durduğu boya teknolojisini geliştirmekte kararlı. Yeni boya teknolojisi ile Lexus modelleri  hem çok şık hem de çok uzun ömürlü! İşte Lexus ‘a ait yeni boya teknolojisinin detayları.

lexus yeni boya

Çizikleri Onaran Boya!

Lexus mühendisleri tarafından geliştirilen yeni tip boya teknolojisi sayesinde modellerin boya ömrü uzuyor. Markanın 2003 yılında geliştirdiği boya teknolojisi Cosmo Silver renklerde elde edilmişti. Metalik boyalara nazaran çok daha parlak bir alüminyum görünümün yakalandığı bu boya tipi ilk kez o dönemde piyasaya sürülen LS modelinde kullanılmıştı. Markanın yeni boya teknolojisi, gövde boyasının kendini kendini onarmasını sağlıyor. Premium otomobil devi Lexus tarafından üretilen bu boya, yıkama esnasında veya dış etkenlerden oluşan çizikleri kendi kendine yok edebiliyor. Markanın mühendisleri, normalde kullanılan boyalardan daha yumuşak ve daha esnek bir boya kaplaması geliştirdi. Bu boya sayesinde sıcak havalarda güneşle birlikte boyanın çizik yerleri kendi kendine kapanabiliyor. Ayrıca markaya ait modellerde kullanılan bu gövde boyası sayesinde derin kontrastlar yaratılarak ayna benzeri bir parlaklık sağlanıyor. Bu sayede pürüzsüzlük sunan metalik bir yansıma elde ediliyor.

lexus yeni boya

Yeni Boya Teknolojisi 5 Yıllık Çalışma İle Geliştirildi!

Japon premium marka tarafından geliştirilen yeni sonik boya teknolojisi, çok katmanlı boya tekniği kullanılarak beş yıllık bir geliştirme programıyla sonuçlandırıldı. Bu teknik, sadece 12 mikron kalınlığa sahip boya tabakalarının aracın üzerine uygulanmasına olanak sağlıyor. Bu sayede boya içeriğinde yer alan alüminyum tanecikler daha büyük bir hassasiyetle yerleştirilebiliyor. Takumi ustaları tarafından titizlikle uygulanan boya, Lexus modellerinin gövdesi üzerinde farklı bir parlaklık ve gölgeler yaratıyor.

İkinci el satılık Lexus modelleri

2022 Lexus NX Görüntülendi: Crossover’da Değişim

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here