2021 Lexus IS Hem Klas Hem Sportif

1
1606
2021 Lexus IS

Lexus, Toyota markasına bağlı olarak üretilen lüks araç markasıdır. Ülkemizde çok tanınan bir firma olmamasına rağmen özellikle Uzak Asya ve Amerikan pazarında en çok satan otomobil markalarından birisidir. Özellikle güvenlik ve güvenilirliğe önem veren firma 2006 yılında JD Power and Associates Araçların Güvenilebilirlik Araştırması çerçevesinde Amerika’da en dayanıklı ve güvenilir araçları üreten firma seçilmiş ve bu ünvanı 12 yıl boyunca da koruyarak işlerine ne kadar önem verdiklerini de kanıtlamışlardır. 2021 Lexus IS ise 2005 yılından beri üretilen ve temelde Toyota Avensis’in lüks versiyonu olarak üretilen modelidir.

2021 Lexus IS: Hem Klas Hem Sportif

2021 Lexus IS, 2020 modeline göre dış görünüşünde öncelikle göze çarpan özelliği yenilenen arka farları. Öndeki ağ ızgara ve sert görünüşlü farlarla daha uyumlu hale getirilmiş olan arka farları Lexus IS’e daha sert ve sportif bir görünüm kazandırmış. Ayrıca yenilenmiş jant tasarımı ve daha kavisli ön kısmıyla da aerodinamik olarak araç daha üst düzeye taşınmış gibi görünüyor.

2021 Lexus IS

Yeni Lexus IS 3 farklı motor seçeneğiyle karşımıza çıkıyor. Lexus IS 300 arkadan itişe sahip 2.0 turboşarjlı bir motorla geliyor. 8 ileri vitesi bulunan aracın bu motorla sahip olduğu beygir gücü ise 241. Lexus IS 300 AWD ise 3.5 litrelik V6 motora ve 260 beygir gücüne sahip. Lexus IS 350 F ise 311 beygir gücündeki bir 3.5 litrelik V6 motorla birlikte geliyor. Ayrıca IS 350 serisini ister arkadan itişli olarak isterseniz de 4×4 seçeneğiyle bulmanız mümkün. Bu sene V8 motora IS 500 modelinin tanıtılacağına dair bir söylenti dolaşıyor olsa da henüz resmi kaynaklardan bununla ilgili bir açıklama gelmedi.

Ön panelinde Amazon Alexa ile entegre edilmiş ve akıllı telefonlarla uyumlu bir dokunmatik panel mevcut. Ayrıca dijitalleştirilmiş gösterge panelleri ve geçtiğimiz senelere oranla daha da kavislendirilmiş ön paneli ile kusursuza yakın bir görüntü sunuyor. Standartlarını yükseltmiş olan Lexus firması IS modelinde de hem güvenlik anlamında hem de araç içi akıllı sistemler anlamında güzel bir başarı yakalamışa benziyor. Ancak aracın dar arka koltukları ve AWD modelinde daha sert hissedilen süspansiyonları da aracın eksik yönleri olarak gösterilebilir.

2021 Lexus IS

Aracın fiyatı ise modeline göre farklılık göstermekle birlikte Amerika’da 40.000-44.000 $ arasında olacak. Bu fiyatıyla kendi klasmanındaki BMW 3 serisi ve Mercedes-Benz C serisi gibi araçlara oranla fiyat-performans olarak daha cazip olacak gibi görünüyor. Lexus IS 2021 modelinin Türkiye’ye gelip gelmeyeceği noktasında yetkililer hala net bir açıklama yapmadılar ancak başka modeldeki Lexus araçlar ülkemizde hala satışa devam ediyor.

İkinci El Otomobil Fiyatları

1 YORUM

  1. Bmw ve Mercedes’ten uygun fiyatlı olursa bu araçlar çok satılır. Harika bir tasarım ve mükemmel bir işçilik var. Premiumlara Premium olmayı öğretir bu marka… harika.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here