TAUR: Şehrin Trafiğinden Sıkılanlara

1
1104

TAUR: Şehrin Trafiğinden Sıkılanlara

Artık yollarda sıkça görmeye başladığımız elektrikli scooter modelleri özellikle büyük şehirlerde araç trafiğine bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. Ancak bir çok elektrikli scooter modeli gerek tasarım açısından gerekse kullanım konforu ve güvenliği açısından bir yeniliğe ihtiyaç duyuyor. İşte bu ihtiyaçtan doğan bir ürün olan TAUR, Carson Brown tarafından tasarlanmış yepyeni bir elektrikli scooter. Öncelikle Kickstarter’da başlatılan bu proje gereken yatırımcı desteğini de alarak seri üretime hazır hale geldi. Yakında yollarda da kendini fazlaca gösterecek gibi duruyor.

TAUR’u diğer elektrikli scooterlardan ayıran en önemli özelliklerden birisi gövde tasarımı. Gövdesinde bulunan katlanabilir basamaklarla sürücü için daracık bir alan bırakmayan TAUR aynı zamanda hafif eğimli gelen gidonu ile de kullanıcı konforunu arttırıyor. Ayrıca tamamen katlanabilir gövdesiyle de gittiğiniz yerde isterseniz bir yere kilitleyebilir isterseniz de yanınızda götürebilirsiniz. Sahip olduğu kalın ve patlama engelleyici Continental lastikler sayesinde yol tutuşunu ve fren mesafesini de azaltıyor.

TAUR

Yalnızca Kısa Mesafe Değil

TAUR sahip olduğu 500W’lık elektrikli motoru sayesinde 39km/s’lik bir hıza çıkabilirken menzili de tam 35 kilometre. Motorun şarj süresi ise yalnızca 3 saat. Yani bu sayede TAUR rahatlıkla Usain Bolt kadar hızlı giderken neredeyse bir maraton mesafesi kadar da yol alabilir bütün bunların yanında da bir kafede arkadaşlarınızla oturduğunuz sürede bile şarj edebilirsiniz. Gece sürüşleri için önde bulunan güçlü beyaz LED ışık ve arkada bulunan kırmızı LED ışığı sayesinde trafikteki araçlar ya da yayalar sizi rahatlıkla fark edebilirler. Zaten altınızda bir TAUR varken fark edilmemek pek mümkün değil gibi görünüyor.

Elektrikli scooter modellerinde eksik olan bir diğer konu ise kişiselleştirme ve güvenliktir. TAUR gidonu üzerinde bulunan ekran üzerinden akıllı telefonunuza Bluetooth üzerinden entegre olabiliyor. Bu sayede hem takip edilebiliyor hem de kişiselleştirilebiliyor. Telefonunuza indireceğiniz uygulaması sayesinde de kullanım istatistikleriniz, günlük sürüş mesafeniz, kalan pil ömrünüz gibi bir çok şeyi görmeniz mümkün. Erken siparişte fiyatı yaklaşık 1100 $ olan TAUR fiyat performans yönüyle yakın zamanda adından çokça bahsettirecek gibi görünüyor.

İkinci El Otomobil Fiyatları

1 YORUM

  1. Gördüğüm en başarılı scooter modeli. canım kullanmak istedi. çok havalı ve işlevsel. reklam filmi de harika çekilmiş. menzili taşınabilir olması ve tasarımı harika olmuş. tabi fiyat konusu biraz düşündürücü ülkemizedeki kur farkından kaynaklı. birim olarak düşünülürse. herkes bir tane alır hobi amaçlı…

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here