Mercedes C63: Yüksek Performanslı Otomobil

0
1764
mercedes c63

Mercedes C63 2022’de yüksek performansla geliyor…

Mercedes-Benz bu hafta yeniden tasarlanmış 2022 C-Serisi’ni tanıttı. Mercedes-Benz AMG skunkworks tarafından geliştirilen yüksek performanslı bir C63 sunacak.

Eski AMG şefi Tobias Moers, 2018 gibi erken bir tarihte, bir sonraki C63’ün hibrit bir güç aktarım mekanizmasına sahip olacağını açıklamıştı. CAR, Cuma günü yayınlanan bir raporda, yeni kurulumun iddia edilen özelliklerini listeledi. Rapora göre, güç aktarma sistemi önceden düşünüldüğünden çok daha karmaşık olacak.

Güç aktarım mekanizmasının, kendi başına 416 hp’ye kadar güç sağlayabilen en yeni nesil AMG kompakt otomobillerinde bulunan inline-4’ten oluşacağı bildiriliyor. Ancak CAR, bunu daha önce düşünüldüğü gibi hafif hibrit bir sistemle eşleştirmek yerine, AMG’nin Formula 1 otomobillerinde bulunanlara benzer bir düzende üç motor jeneratörü ve yaklaşan bir hiper otomobilde ekleyeceğini bildirdi.

Bir motor jeneratörünün, temelde güçlendirilmiş bir marş motoru olarak hizmet veren ve frenleme altında enerjiyi geri kazanabilen geleneksel bir hafif hibrit düzende uygulanacağı bildiriliyor. Bir diğeri, motorun arka tekerlekleri hareket ettirmesine yardımcı olmak için arka aksa monte edilecek. Ancak bildirildiğine göre gücünü motordan bağımsız olarak arka tekerleklere gönderebilecek. Üçüncü ve son motor jeneratörü, turboşarj ile entegre edilecek. Böylece düşük devirlerde birikmesine yardımcı olacak ve aynı zamanda egzozdan enerji geri kazanabilecek.

Yüksek Performansa Sahip Olacak

Sistemin birleşik çıktısının, C63 S’nin 503 hp ve 516 lb-ft değerlerinde önemli ölçüde artarak 550 hp ve 590 lb-ft olacağı bildiriliyor. Bununla birlikte, karmaşık güç aktarma organı nedeniyle bir ağırlık artırımı olacak. Ağır yükün bir kısmı, yaklaşık 100 km saf elektrik menzili sağlaması beklenen büyük bir bataryadan kaynaklanıyor.

9 ileri otomatik, mekanik dört tekerlekten çekiş sistemi, uyarlanabilir süspansiyon ve drift modu gibi geleneksel unsurların da gelecek C63’te yer alacağı bildiriliyor.

Performans tahminlerinin 3,5 saniyede 0-100 km/saat hızlanma ve 300 km/saat maksimum hızı içerdiği bildiriliyor. En yüksek hız, mevcut C63 ile eşleşiyor ancak hızlanma yaklaşık yarım saniye daha hızlı.

CAR’ye göre, bir sonraki C63’ü yıl sonunda veya önümüzdeki yıl başında göreceğiz. Sonrasında ise bir C53 etiketli yeni bir C43 de gelecek.

2. El Mercedes-Benz İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here