Ülke Özelinde Otomobillerin Karakteristik Özellikleri!

3
4944

Evet her ülke aracının daha doğrusu markanın kendine özgü bir karakteristik özelliği vardır.

Bugün sizler için üretim yerleri ve markaların doğum yerlerine bağlı olarak araçlardaki karakter özelliklerini konu aldık.

Özellikle 2000 yılına kadar olan araçlarda daha çok hissedilen, elbette karakter özelliği olduğu için bugünde hissedilen bu durum, o yıllarda markaların daha bağımsız üretim yapmasından kaynaklanıyor.

Bugün dünya üzerinde her marka için ortak fabrikalar ve çözüm ortaklıkları ile araçların kalite ve karakter özellikleri birbirine daha çok benzer durumdadır.

Sizde yorumlarda hangi araçların hangi özellikleri daha çok ön plana çıkıyor yazabilirsiniz.

1Japon Ülke Arabaları

Japon arabaları özellikle “dayanıklı” olarak geçmişten bu yana bir ün kazanmış durumdadır.

Konfor özelliklerinden ziyade, motor ve iç aksamlarının kaliteli ve uzun ömürlü oluşu kullanıcılar tarafından senelerdir alışılagelmiş bir söylemdir.

İsuzu, Mitsubishi, Nissan ve Toyota gibi japon markalarının araçlarının ikinci el piyasasında kıymetli olmasının sebebi budur. Özellikle ticari araçlarda , iş amaçlı kullanımlarda Japon otomobilleri tercih edilir.

Eski Japon araçlarının koltuklarının rahatlığını bugün son model araçlarda bulmak zordur. İkinci el Japon otomobillerinin döşemelerini ve iç trim aksamlarını iyi inceleyin, deformenin çok az olduğunu göreceksiniz.

ülke

japon otomobillerinde yol bilgisayarı gösterge üzerinden değişir. Bu yıllardır değişmeyen bir gelenektir ve mutlaka bir elektronik saat aracın içinde bulunur. 🙂

Çukurlarda çok ses çıkartır ve çok sallanır ama japon arabaları az bozulur. 🙂

2Alman Ülke Arabaları

Alman arabaları , tarihi boyunca hep otomotiv sektörü içindeki üstünlüğünü ve başarısını kanıtlamıştır.

Özellikle Mercedes-Benz ve Bmw marka araçları ile tanınan Alman arabaları sonra yıllarda Volkswagen grubu ile ivmelenmesine devam etmektedir.

Alman arabalarının iç mekanında konfor orta seviyededir.

Alman arabaları özellikle farklı donanımları ve gizli özellikleri ile sevilir.

ülke

Eski araçlarında bile anahtarı dış kapı üzerinden takıp camları kapatma özelliği, veya gösterge ışıklarının kısılması ve artırılması gibi detay düşünen ve bu bağlamda kullanıcıları tarafından büyük beğeni kazanan bir konumdadır.

3Fransız Arabaları

Fransız araçları , özellikle bilinen markaları düşündüğümüzde Renault, Citroen ve Peugeot gibi markalar ile özellikle tasarım ve konfor odaklı otomobiller üreterek, dünya genelinde bir satış başarısı elde etmeyi başarmıştır. Ve uzun yıllardır , kalite anlamında kendini kanıtlayarak yoluna devam etmeyi başarmıştır.

Süspansiyonları daha yumuşak olan bu ülke araçları daha narin ve nazik olarak bilinirler. Ama kullanılan parçalar ile sessiz, konforlu ve keyifli sürüşler için tasarlandıklarını unutmayın.

Bu bağlamda, her ülke kendi karakterini ürettiği otomobillere de yansıtmıştır.

Rusya ülke aracı Lada , inanılmaz sağlamlığı ve bir o kadar da konforsuz ve sert yapısıyla Rusya’nın soğukları için üretilmiş gibi gerçekten de … 🙂

Aynı zamanda Hyundai de Uzak doğunun farklı karoser tasarımları ve bakış açısıyla oldukça hissedilir bir karakter özelliğine sahiptir.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Tekerinize taş değmesin.

3 YORUMLAR

  1. Fransız arabaları bence fransanın aksine ucuz bir kültür yansıtıyor. Yeni tasarımları ile biraz daha özüne dönse de 2015 öncesi Fransız arabaları beş para etmez

  2. japon arabaları gerçektende dayanıklılık konusunda bir numara belki teknolojik oyuncakları azdır ama alıp uzun yıllar binmek için safkan japon arabalarını tek geçerim.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here