2022 yılını geride bırakmamızla birlikte otomobil dünyasından çeşitli raporlar paylaşılmaya devam ediliyor. Türkiye’de en çok satan model Fiat Egea olurken, global pazarda Toyota Corolla zirveye yerleşti. Corolla, yıllardır en çok satan modeller arasında ilk sırada yer almayı başarıyor. 2022 yılında 162 ülke satışları toplamında ilk sırada yer almayı başaran Corolla, yeniden dünyanın en çok satılan modeli oldu. focus2move haberine göre toplam 1,1 milyon satış adediyle en yakın rakibini 250 bin farkla geride bıraktı.

Toyota Corolla, Yıllardır Müşterilerin Bir Numarası

İlk kez 1966 yılında piyasaya sürülen Corolla, her yeni nesliyle otomobil piyasasının efsanesi olmaya devam ediyor. Konforu, kalitesi ve verimli motoruyla geniş müşteri kitlesine hitap eden model, fiyat performans açısından da yıllardır müşterilerin bir numarası olmayı başarıyor. Corolla, farklı donanım seçenekleri ve kasa tipleriyle ürün gamını geliştirerek diğer tüm rakiplerini geride bıraktı.

Sıfır kilometre Toyota Corolla fiyatları ve paketleri hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayın!

İkinci Sırada Yine Bir Toyota: RAV4

2023 toyota rav4

Toyota Corolla’yı 870 bin satış adediyle yine bir Toyota modeli olan RAV4 takip ederek ikinci sırada yer aldı. Böylelikle global başarısını kanıtlayan marka, dünyanın en çok satan otomobilleri arasında ilk ikiye ev sahipliği yaptı. Ayrıca hibrit versiyonu ile yeniden yankı yaratan RAV4, SUV segmentinin popülerliğinin avantajını yaşadı ve en çok satan SUV haline geldi.

Sıfır kilometre Toyota RAV4 fiyatları ve paketleri hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayın!

İlk Onda Dört Segmentten Dört Farklı Toyota Modeli

Beşinci sırayı Toyota’nın E segmentindeki Camry modeli yer alıyor. 675 bin adet satış adediyle beşinci sıraya yerleşen otomobil aynı zamanda Toyota’nın hafif ticarideki başarısını da kanıtlıyor. Dokuzuncu sırada ise 564 bin adetle özellikle ABD pazarında çok tercih edilen pick-up modeli Hilux yer aldı. Böylelikle ilk 10’da Toyota farklı segmentlerdeki 4 modeliyle yer aldı.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here