Elektrikli otomobillerin lideri konumunda olan Tesla, elektrikli tırları olan ilk Semi Turcks siparişlerini herhangi bir erteleme olmadan Aralık ayında teslim etmişti. Elektrikli tırların seri üretime geçmesinin ardından Semi tırlar kendi fabrikalarına kavuşacak. Tesla tarafından yapılan açıklamada Semi tırların üretiminin gerçekleşeceği Nevada Gigafactory için toplamda 3,5 milyar dolarlık yatırım aldığını açıkladı. Buna göre Tesla, Nevada tesisinin yakınlarında Semi Trucks için yeni bir fabrika kuracak.

Talebi Karşılamak İçin Semi Trucks Fabrikası Açılıyor!

 

tesla semi trucks

Tesla, Semi tırlarının ilk teslimatları geçtiğimiz aylarda Pepsi.co’ya yapmıştı. Aralık ayından itibaren 30’dan fazla elektrikli tırın teslim edilmesinin ardından Semi Trucks için yeni bir fabrika kurulacağı açıklandı. Artan talebi karşılamaya çalışan marka Nevada’dan 3,5 milyar dolarlık yatırım alarak Semi Trucks fabrikasını kuracak. Fakat fabrikanın kapasitesi ve açılış tarihi hakkında henüz bir açıklamada bulunulmadı.

Aynı Yatırımla Pil Hücresi Fabrikası Açılıyor

Tesla’nın Nevada tarafından aldığı yatırımı sadece Semi fabrikasını kurmak için kullanmayacak. Bunun yanı sıra aynı bütçeyle pil hücresi fabrikası da kuruluyor. Tesla’nın yılda 2 milyon araç için pil üretme hedefiyle kurduğu fabrika için 3000 adet yeni iş ilanı açılacak. Şimdiye kadar Nevada’nın Tesla Gigafactory’e yaptığı yatırımlar 6,2 milyar doları geçti.

Amerikalı gazeteci Sawyer Merritt konuyla ilgili haberi paylaşıp; “İster lityum döngüsünü kapatmak, ister lojistik, eğlence, bilim ve teknolojide yenilik ve yatırımın kilidini açmak veya girişimciliği benimsemek olsun. Sonuç olarak Nevada ortak olmaya hazır. Tesla’daki ekip, yarın şirketin tamamen elektrikli Semi tırları için Nevada’nın kuzeyinde yepyeni bir 3.5 milyar dolarlık ileri üretim tesisi kurma planlarını açıkladığında Elon Musk’a katılmayı dört gözle bekliyorum.” şeklinde konuştu.

Son olarak Tesla’nın Türkiye’ye gelecek modellerini incelemek için Tesla’nın Türkiye’ye Gelecek Modelleri Hangileri? içeriğimize göz atabilirsiniz!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here