Bitcoin İle Tesla Satın Alabilir Miyiz? Görünen o ki yakın zamanda mümkün görünüyor. 2017’deki Bitcoin patlamasının ardından, kripto para birimi son zamanlarda iyi hamleler yapıyor.

Şimdi Tesla, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na yapılan bir başvuruya göre Bitcoin’e 1,5 milyar dolar yatırım yaparak bir başka deprem etkisine imza attı. Sonuç olarak kripto para biriminin değeri neredeyse yüzde 13 arttı.

Bitcoin İle Tesla Satın Alabilir Miyiz? Evet!

Bitcoin İle Tesla Satın Alabilir Miyiz

Aynı derecede önemli olan Tesla, yeni güncellenen Model S ve Model X gibi araçlar da dahil olmak üzere ürünleri için Bitcoin’i bir ödeme olarak kabul etmeye başlayacağını ve böylece onu şimdilik bunu yapan tek otomobil üreticisi yapacağını duyurdu. Ancak, otomobil üreticisi daha fazla ayrıntı vermemiş olsa da, “başlangıçta sınırlı kaynaklarda ” yapılacağı bildirildi.  Bitcoin ile ödeme için  henüz  kesin bir tarih verilmedi, sadece “yakın gelecekte” olacağı söyleniyor.

Tesla Nakit Gelirlerini Çeşitlendirmek İstiyor

Bitcoin İle Tesla Satın Alabilir Miyiz

Bitcoin İle Tesla bağlantısı teslanın bitcoin satın alımının kendisine “nakit getirilerimizi daha da çeşitlendirmek ve maksimize etmek için daha fazla esneklik” sağlayacağını iddia ediyor. Ayrıca, ödeme olarak kabul etmeye başladığında Bitcoin’de Tesla’ya likidite verecek. Tesla’nın devasa Bitcoin satın alımı, bugünlerde elinde toplamda 19 milyar doların üzerinde ciddi miktarda nakit olduğu için gerçekten bu devede kulak kalıyor. Dünyanın en değerli otomobil üreticisi ve dünyadaki en zengin yeni kişilerden Musk olarak sayısız avantaja sahip. Teslanın Nakit akışısını çeşitlendirmek istemesi Bitcoin İle Tesla Satın Alabilir Miyiz? sorusuna cevap niteliği taşıyor.

Bazı endüstri ve finans piyasası analistleri, Twitter’daki kripto para birimi açıklamaları nedeniyle Musk’ın son eylemlerini biraz şüpheyle izliyor. Sosyal medya platformunda hem Bitcoin hem de Dogecoin‘in tanıtımını yapmıştı

Musk ve SEC geçmişte çalkantılı bir ilişki yaşadı. SEC, Tesla’yı hisse başına 420 dolardan özel almakla ilgili tweetleri için onu dolandırıcılıkla suçladı. Nihayetinde, Musk’ın otomobil üreticisinin başkanı olarak istifa etmesini istedi. Daha sonra yarısını ödemek zorunda olduğu 40 milyon dolarlık para cezasını içeren bir anlaşmaya varıldı.

Tesla’nın, diğer ana akım otomobil üreticilerinin onu Bitcoin ve diğer kripto para dünyasında izleyeceği yeni bir endüstri trendi oluşturup oluşturmayacağı henüz belli değil. Tesla ve Musk, EV’leri ana akım ve havalı hale getirerek bu sektörü zaten bir kez değiştirdiler. Bunu tekrar kripto birimi ile yapabilir

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here