Volkswagen Uçan Otomobil İnşa Etmek İstiyor! Volkswagen ürettiği etkileyici araçların yanında daha farklı bir alanda ilerlemek istiyor. Uçan arabalar fantastik filmlerde gördüğümüz eskiden fantastik gelen bir olaydı. Sizce Volkswagen bu alanda söylediğini yapabilir mi?

Volkswagen Daha Farklı Olmak İstiyor

Volkswagen Uçan Otomobil

Volkswagen’in en nihayetinde sadece elektrikli otomobil üreticisi olma girişimlerinin olduğunu düşünüyorsanız, tekrar düşünseniz iyi olur. Otomobil üreticisi, uçan arabalarla ilgili bir fizibilite çalışması yapmaya başladı. Volkswagen Uçan Otomobil alanında böyle bir olasılığı inceleyen tek otomobil üreticisi değil; Hyundai, diğer VW Group markaları Audi ve Porsche ile birlikte aynı şeyi yapmaktalar.

Volkswagen Uçan Otomobil kulübüne katılma kararı biraz şaşırtıcı, özellikle de en seçkin markalarından ikisinin bunu yaptığı düşünüldüğünde. Üreticisi, “Otonom sürüşün ötesinde dikey hareketlilik kavramı, mobilite yaklaşımımızı özellikle teknik açıdan yakın Çin pazarında geleceğe taşımak için bir sonraki adım olabilir” dedi. Bu nedenle, bu yaklaşımı sanayileştirme olasılığını belirlemek için bir fizibilite çalışmasında potansiyel konseptleri ve ortakları araştırıyoruz.

Volkswagen Uçan Otomobil ‘i tam olarak özel araçlar  olmayacak. Bunun yerine, lisanslı bir drone olma ihtimali daha yüksek olacak.  “Robo-taksi” olarak adlandırılan  ani ve çılgınca olan bu hamle Morgan Stanley’nin bu ticari taksi pazarının 2040 yılına kadar potansiyel olarak 1.5 trilyon dolar değerinde olabileceğini belirten bir raporunun ardından geldi.

Volkswagen Uçan Otomobil

Audi, Pop.Up.Next uçan taksi konsepti için Airbus ve Italdesign ile güçlerini birleştirdi. Porsche, Boeing ile işbirliği yapıyor. Volkswagen Uçan Otomobil ile ilgili  henüz potansiyel bir ortak bulmadı veya duyurmadı, ancak bu konuyla ilgili gelecekteki güncellemeler, fizibilite çalışmasının sonuçlarına bağlı olacak.

Robo-taksilerin gelecekteki varlığı oldukça ilginç olacaktır ve VW Grubunun bu kadar büyük bir potansiyel projeye giriştiğini görmek büyüleyici. Şu anda, ağırlıklı olarak VW ID.4 ve yeni ortaya çıkan Audi e-tron GT ve RS e-tron GT gibi tamamen elektrikli araçlarının piyasaya sürülmesine odaklanıyor. Ancak elektrikli araçlar ile uçan taksiler arasında ortak bir temel nokta var: o da pille çalışan elektrik motorları. “Geleceğe Dönüş 2 ” deki gibi normal araçların havada uçuyor olmasını görmeyi beklemesek bile , uçan arabaların bir düzeyde bile gerçekleşiyor olması gerçeği yine de  son derece heyecan verici.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here