Artırılmış gerçeklik, büyüleyici işlev:

  • Bilgiler sürücünün görüş alanına yansıtılır
  • Yeni bir sürüş deneyimi oluşturmak için dönüş okları ve işaretler gerçek çevrenin üzerine yerleştirilmiştir
  • Volkswagen, kompakt segmentte yeni teknolojiyi ID.31 ve ID.42 modelleriyle tanıtan ilk hacim üreticisidir.
  • Geliştirme Yönetim Kurulu Üyesi Frank Welsch: “Kompakt sınıfta gerçek yenilikler sunuyoruz – Volkswagen’i belirleyen şey bu.”

Artırılmış Gerçeklik Uygulamaları

vw-artırılmış-gerçeklik
vw-artırılmış-gerçeklik

Yeni artırılmış gerçeklik baş üstü ekranı ile Volkswagen, sanal ve gerçek dünyaları birleştiriyor. Yenilikçi sistem, seçilen sembolleri dış dünyaya yerleştirir ve bunları dinamik olarak görüntüler. Volkswagen, kompakt segmentte bu teknolojiyi tanıtan dünyadaki ilk otomobil üreticisidir ve bu nedenle birçok müşteri için uygun fiyatlı hale getirmektedir. Yeni kolaylık işlevi ilk olarak tamamen elektrikli ID.3 ve ID.4 modellerinde tanıtılacak

Artırılmış gerçeklik baş üstü ekranı ile Volkswagen, sürücü bilgi ekranlarında yeni bir bölüm açıyor. Yeni teknoloji gerçek bir küresel yenilik olmasına rağmen, Volkswagen onu bir hacimli modelde piyasaya sürmeye karar verdi. Bu nedenle marka, yüksek teknoloji özelliklerini uygun fiyatlarla sunma stratejisini sürdürüyor. Geliştirme Yönetim Kurulu üyesi Frank Welsch, “Seri üretimde gerçek bir yenilik getirdik” diyor. Bunu birinci sınıf bir araçta değil, tamamen elektrikli ID’nin kompakt modellerinde yaptık. Öncü teknolojileri çok sayıda müşteriye sunmak Volkswagen’in temel yetkinliklerinden biridir. ‘

İki Alan İki Seviye

artırılmış-gerçeklik
artırılmış-gerçeklik

İki alan, iki seviye. Artırılmış gerçeklik head-up display, önemli bilgileri ön cama yansıtıyor. Yani iki alana ve seviyeye ayrılmış. Dinamik ekranlar için büyük pencere, sürücünün görüş alanında yaklaşık 10 metrelik sanal bir mesafede bulunur ve yaklaşık 1.8 metre boyutunda bir köşegen vardır. Asistan sistemlerinden gelen bilgiler ile navigasyon sisteminin dönüş okları ve başlangıç ​​noktaları ve hedefleri bu uzak mesafeli pencerede görüntülenir. Yakın menzil penceresi, geniş uzak menzil penceresinin altında düz bir bant olarak yerleştirilmiştir. Bu, sürüş hızını, yol işaretlerini ve yardım ve navigasyon sembollerini statik ekran olarak gösterir. Sürücünün önünde yaklaşık üç metre havada süzülüyorlar.

Artırılmış Gerçeklikte Daha Az Daha İyidir

artırılmış-gerçeklik-volkswagen
artırılmış-gerçeklik-volkswagen

Tüm ekranlar, aracın dışındaki gerçek dünya ile mükemmel bir şekilde hizalanmıştır ve dinamik olarak gösterilir. Araç, navigasyon rotasına göre kapanması gereken bir kavşağa yaklaştığında, sürücü iki gösterge görür: ilk adımda, yol seviyesinde bir ön bildirim ve ardından kavşakta bulunan üç ok. Sürücü kavşağa yaklaştıkça oklar büyür. Aynı zamanda yolu net bir şekilde görebilmek için dokuları da solar. Volkswagen, tüm ekranları geliştirirken ‘Daha az daha iyidir temel konseptini izledi. Bu, sürücünün hiçbir koşulda dikkat dağıtıcı bilgilerle boğulmamasını sağlar.

2.El VW İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here