En Çok Satan Araba Renkleri 2020’de de değişmedi

0
3052

Son yıllarda artan renk seçenekleri ile beraber ve de popülerleşen farklı renklerin ağırlığı ile araba piyasasında farklılıklar ön plandaydı. Ancak son gelen istatistikler halen daha ağırlığın belirli renklerde çok baskın şekilde devam ettiğini gösteriyor. Böyle bir durum oluşunca da en çok satan araba renkleri 2020’de de değişmemiş oldu.

En Çok Satan Araba Renkleri

Siyah olduğu sürece, herhangi bir müşteri istediği renge boyanmış bir arabaya sahip olabilir.” derdi Henry Ford.  O zamandan beri tasarım kriterleri talepleri büyük ölçüde değişti. Tasarım ve renk veya genel olarak dış görünüm, yeni bir arabanın temel satış noktalarından oldukları için şimdi çok daha önemli hale geldi. Doğal olarak bu güncel yaklaşımlar da en çok satan araba renkleri istatistiklerini doğrudan etkilemiş oluyor.

Dünyanın en büyük endüstriyel boya sektör oyuncularından birisi olan Axalta bu yılki “Küresel Otomotiv Renk Popülerliği Raporu’nu” yayınladı.  Ve rapora göre beyaz renk üst üste 10. kere yani üst üste 10 yıl boyunca küresel olarak en çok tercih edilen otomotiv rengi oldu. Aslında birçok kişi bu yıl da bu sonucun geleceğin bekliyordu. Ancak 2020 farklılıkların ve değişimlerin yılı oldu. O sebeple de insanların tercihlerinin de değişebileceği düşünülüyordu.

en çok satan araba renkleri

İstatistikler

Axalta firması her yıl bu şekilde dünyanın farklı yerlerinden gelen verileri işleyerek rapor olarak hazırlar. Bu raporu da otomotiv sektöründeki oyunculara açar. Bu yılki anket, üretilen araçların yüzde 38’inin beyaza boyandığını, onu yüzde 19 siyah ve yüzde 15 gri araba izlediğini gösteriyor. Bu ilk üçü ise yüzde 9 ile gümüş rengi takip ediyor. Şaşırtıcı bir şekilde, gümüş arabalara olan talep azalmaya devam ederken, siyah arabalar özellikle lüks segmentte popülerliğini koruyor. Toplamda, en popüler dört renk, küresel olarak yüzde 81’lik bir pazar payının sahibi olarak dominantlıklarını koruyor. Yani en çok satan araba renkleri istatistiklerine göre dünyada her satılan 5 araçtan 4’ü bu dört renkten birisi olmuş.

en çok satan araba renkleri

Axalta’nın global renk ürün müdürü Nancy Lockhart, “Rapora yansıyan tüketici satın alma eğilimleri, gelecek için yenilikçi renkler geliştirmemiz yönünde bizleri teşvik ediyor,” yorumunu yaptı.

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here