IIHS, Tüketici Raporları BMW, Mazda ve Subaru‘yu güvenliğin iyi listesine koydu. Ancak FCA, GM yaramaz kalıyor. Otomatik acil frenlemenin benimsenmesini teşvik etmek için IIHS ve Tüketici Raporları tarafından ortak bir çaba var. Çoğu otomobil üreticisinin araçlarına hayat kurtaran teknolojiyi uyguladığını ortaya koydu.

Tüketici Raporları Neler Diyor?

tüketici
tüketici

Yine de bazı otomobil üreticileri, IIHS tarafından yayınlanan ve NHTSA tarafından yankılanan bir rapora göre, 2023 model yılı öncesinde araçlarının çoğunu teknolojiyle donatmamış olanların bir listesinde kalıyor.  2015 yılında, ABD’deki her büyük otomobil üreticisi, 1 Eylül 2022’ye kadar satılan yeni yolcu araçlarının % 95’ini otomatik acil frenleme (AEB) ile donatmayı taahhüt etti. 20 otomobil üreticisinden on tanesi bu gereksinimi çoktan karşıladı. Güvenlik söz konusu olduğunda beş otomobil üreticisi diğerlerinin gerisinde kalıyor.

Tüketici Raporları AEB Sistemine Dikkat Çekiyor

tüketici-güvenliği
tüketici-güvenliği

Tüketici Raporları savunuculuğundan sorumlu başkan yardımcısı David Friedman yaptığı açıklamada, “Birçok otomobil üreticisi şehir hızında AEB standardı oluşturmada ustalık ve çeviklik gösterdi” dedi. “NHTSA, 2025 yılına kadar tüm yeni araçların standart hale gelmesini sağlayarak bu ilerlemeyi geliştirmelidir. Yayaları da algılayabilen ve otoyol hızlarında çalışabilen daha gelişmiş sistemlerle. ”

IIHS ile birlikte çalışan Tüketici Raporları, geçen yıl eşiğe ulaşan Audi, Mercedes-Benz, Volvo ve Tesla’yı övdü. Şimdi, BMW, Hyundai, Mazda, Subaru, Toyota ve Volkswagen Perşembe günü kar amacı gütmeyen tüketici savunuculuğu ve güvenlik gruplarından övgü aldı.

IIHS’ye göre, kamera ve radarları kullanan hayat kurtaran teknoloji çok önemli.  Çarpışmaları tamamen ortadan kaldırabilir veya önleyebilir ve arkadan çarpışmaları yarıya indirebilir. Sistem, önden çarpışma uyarıları ile birlikte, IIHS tarafından yürütülen testlerde hızları 40 km / saatten en az 16 km / saat düşürmelidir. IIHS, otomobil üreticilerinin yedi yıl içinde uyum sağlaması için beş yıl önce ilk gönüllü anlaşmaya aracılık etmek için NHTSA ile birlikte çalıştı. Yarısından fazlası zaman çizelgesinin ilerisindedir ve hem sürücülere hem de yayalara yarar sağlar.

Trafik Kazası Nedenli Ölümler Azalıyor

tüketici-raporları-ııhs
tüketici-raporları-ııhs

NHTSA Yönetici Yardımcısı James Owens ayrı bir açıklamada, “Bu gönüllü yaklaşım sayesinde, otomatik acil frenlemenin düzenlemeyle elde edeceğimizden çok daha hızlı konuşlandırıldığını görüyoruz. Bu, hayatların kurtarıldığı ve yaralanmaların önlendiği anlamına geliyor” dedi. Daha fazla kilometre süresinde % 1’lik artışa rağmen 2019’da trafik kazaları % 2 düştü. Trafik ölümlerinin azaldığı art arda üçüncü yıl oldu.

IIHS Başkanı David Harkey yaptığı açıklamada, “Bu gönüllü çaba, önemli bir çarpışma önleme teknolojisini araçlara hızla sokmayı başarıyor” dedi. “AEB’nin artık sadece lüks otomobillerde ve SUV’larda değil, aynı zamanda uygun fiyatlı modellerde de standart donanım olan genel bir güvenlik özelliği haline geldiğini görmek harika.”

Ford, Honda ve Nissan, geçtiğimiz yıl ürettiği 10 otomobilden 9’unu AEB ile donatırken, Kia’nın oranı % 75’ti. Tüketici Raporları tarafından toplanan ve otomobil üreticileri tarafından IIHS’ye bildirilen verilere göre Porsche, araçlarının % 55’ini AEB ile donattı. Ford, yıldan yıla en büyük iyileştirmeyi kaydetti ve kamyonlarının % 62’sine ve 8,501-10,000 pound ağırlığındaki diğer araçlara AEB kurarak taahhüdün bir sonraki seviyesine ilerledi.

Ancak, en önemlisi Amerikan otomobil üreticileri Fiat Chrysler Automobiles ve General Motors’tan gelen bazı gecikmeler var. Jaguar Land Rover, Maserati ve Mitsubishi, üretilen birimlerin yarısından daha azının AEB gereksinimlerini karşılamasını sağlayarak sınıfın dibini tamamlar.

Friedman, “AEB taahhüdünde çok geride kalan birkaç otomobil üreticisi özellikle Fiat Chrysler endüstrinin bugün olduğu yere tam olarak nasıl ulaşacaklarını ve onları aşacaklarını ortaya koymalıdır” dedi.

2.El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here