Tesla Otopilot Özelliği Gelişiyor. Otonom Sürüşe Hazır Olun

1
3227
Tesla Ana

Tesla CEO’su Elon Musk, Tesla’nın 2020’nin sonuna kadar tamamen kendi kendine gidebilen bir otomobil üretileceği konusunda söz vermişti. “Seviye 5” özerklik olarak adlandırılan teknolojinin aracı her koşulda sürdürebildiği ve her yere gidebileceği söyleniyordu.

Tesla, yarı otonom Autopilot yazılım paketine kademeli olarak, yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Sürücüsüz araç geliştirmelerine rakiplerinden daha güncel yaklaşımlar getiriyor. Kısa bir süre önce gerçekleşen sosyal medya diyaloğu sayesinde, bir sonraki sürüm çıktığında neler yapılmış olacağıyla ilgili fikirler edinildi.

Tesla araçlar şehir içi ve dışı her yolda şerit değiştirebilecek

Bir twitter kullanıcısı Tesla CEO’su Elon Musk’a otopilot özelliğinin şehir sokaklarında otomatik şerit değişikliklerini ne zaman gerçekleştirebileceğini sordu. Sistem uzun zamandır otoyollarda sürücü müdahalesi olmadan şerit değiştirebiliyordu. Ancak sürüş görevinin daha karmaşık olduğu ve hesaplanması gereken daha çeşitli engeller olan kasabalar ve şehir içlerinde kullanılamıyordu.

Musk, özelliğin birkaç ay içinde kullanılabileceğini söyledi. Tesla’nın mevcut alfa prototip yazılım derlemesinin şehir etrafında kendi şerit değişikliklerini yürütebildiğini belirtti.

Tesla twitter

Musk’a göre, neredeyse tüm yazılım  (uygulamanın tüm parçaları), gerçek dünyadaki öğeleri etiketleyen bölüm dahil olmak üzere yeniden yazılmak zorunda kaldı. Musk, yeni yazılımın her açıdan 3 boyutlu olması gerektiğini söyledi.

Trafik Işıkları ve Dur İşaretleri Kontrolü!

Pakete eklenen son büyük işlev, Trafik Işığı ve Dur İşareti Kontrolüydü. Bu kontrol, donanımlı Tesla araçlarına kavşaklarda durma işaretlerini tanıma ve trafik ışıklarını okuma sağlıyordu. Bunlara göre tepki verme, uygun olduğunda aracı tam durdurma güncellemesi getiriyordu.

Tesla Otopilot

Bu fonksiyon Tesla’nın araç yazılımını geliştirmeye yönelik sürekli devam etmekte olan sürecinin uygun bir örneği. Başlangıçta, Autopilot kullanan sürücüler kavşağın ne zaman güvenli bir şekilde ilerleyeceğini doğrulamak zorunda kalıyorlardı.

Kullanımı hemen yaygınlaşmayacak

CEO, güncellenen yazılımın aynı anda birçok yeni işlevsellik ile geleceğini belirtti. Ancak Tesla’larda bu özelliklerin hemen kullanıma sunulması söz konusu değil. Güvenlik açısından sorun yaşanmaması için özelliklerin işlevselliklerinin tam olarak kanıtlanması ve test edilmesi gerekiyor.

Şirketin Kasım 2020’de yeni özellikleri halka sunacağı düşünülürse, bundan sonra hala araçların ne kadar güvenli olduğunun doğrulaması gerekiyor. Bu hesaplamalar ile kendi kendini sürebilen Tesla’ların 2021’den önce yollarda olması beklenmiyor.

Elektrikli Araç İlanları >>

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here