Geri Görüş Kamerası Nedir? Özellikleri ve Çeşitleri Nelerdir?

1
5017
Geri Görüş Kamerası

Gelişen teknolojilerle birlikte arabalarda geri görüş kamerası kullanımı gittikçe yaygınlaştı. Lüks olmaktan çok normal bir durum haline geldi. Şuanda arabanız bir geri görüş kamerasına sahip değilse bile bir sonraki aracınızın sahip olma olasılığı yüksek.

Geri Görüş Kamerası Avantajları Nelerdir?

Arkaya bakan bir kameranın en belirgin yararı, görüş alanınızı, özellikle arka camın veya bagaj seviyesinin altında genişletmesidir. Bu sayede yaralanmaya ve potansiyel olarak ölümcül geri dönüş kazalarının önlenmesine yardımcı olur. Kameralar ayrıca görme yeteneğinizi artırarak kör noktaları ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Ancak, bir aracın arkasındaki insanların ve eşyaların korunmasına yardımcı olmanın yanı sıra, kameraların başka birçok faydası daha var.

Örneğin, kameralar daha hızlı ve güvenli bir şekilde park etmenize yardımcı olabilir. Arkaya bakan kameralar, sürücüye otomobilin arkasındaki engellerin çok daha net ve daha doğru bir görünümünü sunar. Bunun yanında çoğu yedekleme sistemi, bir nesneye çok yaklaştığınızda sizi bilgilendiren bir uyarı tonu içerir.

Hemen hemen tüm yedek kameralar ekran yönergelerine sahiptir. Aracı park alanlarına veya gideceğiniz alana daha kolay yönlendirmenize yardımcı olan iki paralel çizgi. Bazılarında aracı ortalamanıza yardımcı olabilecek bir orta hat da bulunur. Modern renkli ekranlar, bir engele yaklaştıkça sistemin kılavuzların rengini yeşilden sarıya ve kırmızıya değiştirmesini sağlar. Bu, arkaya bakan sensörlerden gelen sesli bir uyarı ile birlikte, geri manevralarda ortaya çıkan kazaların önlenmesinde çok yararlı olabilir.

Geri Görüş Kamerası

Geri Görüş Kameraları Nasıl Çalışır?

Genel olarak bakıldığında gerçekleşen durum, arabanızı geri vitese taktığınızda, aracın arkasına monte edilmiş bir kameranın açılmasıdır. Bu kamera arkanızda ne olduğunu göstermek için monitöre bir görüntü gönderir. Ancak detaya inildiğinde işler biraz daha karmaşıklaşır.

Karmaşıklık, kamera tarafından çekilen görüntü ile başlar. Tipik bir kameranın görebileceği resmi iletmez. Bunun yerine monitöre, ayna gibi yansıtılmış bir görüntü gönderecek şekilde tasarlanmıştır. Böylece monitöre baktığınızda yönelim doğrudur.

Üreticiler genellikle kameraları  göze batmayacak şekilde monte ederler. Bu yüzden uzaktan bakıldığında görmek biraz zor olabilir. Ancak onları tamponda, plakanın yanında, bagaj kapağında veya bir SUV veya kamyonetin bagaj kapısında gizli bulabilirsiniz.

Geri Görüş Kamerası

Geri Görüş Kamerası Çeşitleri Nelerdir?

Temelde iki çeşit geri görüş kamerasından söz edilebilir. Bunlar kablolu ve kablosuzdur. Aracınız kurulu bir kamera ile gelmediyse kendiniz eklemek isteyebilirsiniz. Bu durumda kablolu kameralar daha ucuz fakat kurulum açısından daha zor olacaktır. Tam tersi olarak da kablosuz kameraların kurulumu daha kolayken fiyat olarak daha yüksektir. Ayrıca kameralar boyut, lens, kalite, su geçirmezlik gibi farklılıkları ile de birbirinden ayrılırlar.

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here