Tesla Çin’de Büyük Bir Sorunla Karşılaştı. Geçtiğimiz birkaç ay içinde, Tesla’nın Shanghai Gigafactory’sinden kaynaklanan kalite sorunları ile ilgili raporlar var. Model 3 ve Model Y’yi üretmekle yükümlü olan bu tesis, kusurlu parçaları ve hatta “kötü çalışma koşulları” olması ile suçlanıyor. Ancak görünüşe göre, araç sahiplerinin daha da önemli sorunları var ve şimdi Çin hükümetinin denetçileri devreye girmeye hazırlanıyor.

Tesla Araç Sahipleri Şikayetçi

Ülkenin Devlet Piyasa Düzenleme İdaresi, temsilcilerinin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, Acil Durum Yönetimi, Ulaştırma ve hatta Siber Uzay İdaresi’nden meslektaşları ile birlikte geçtiğimiz günlerde Tesla yetkilileriyle konu hakkında görüştüğünü duyurdu. Tesla Çin’de Büyük Bir Sorunla Karşılaştı. Bu sorun Tesla araç sahipleri için hızlanma düzensizlikleri, yazılım yükseltme hataları ve hatta pil yangınları olduğunu iddia ettiler. Tesla, bu sorunları tam olarak araştıracağını ve kalite kontrol denetimlerini daha da iyileştireceğini söyledi.

Çin Sanayi Bakanlığı Tesla Marka Araçlarda Eşit Kalite İstiyor

Çinli bir mikroblog sitesi olan Weibo’da “Çin yasalarına ve düzenlemelerine kesinlikle uyacağız ve tüketici haklarına her zaman saygı göstereceğiz” dedi. Görünüşe göre bu şikayetlerden bazıları, Çin yapımı Model 3’lerin Kaliforniya’daki meslektaşlarının yapı kalitesinden yoksun olduğunu iddia eden raporları ilk duyduğumuz zaman olan Mart ayına kadar uzanıyor.

Bitcoin İle Tesla Satın Alabilir Miyiz

O sırada Çin sanayi bakanlığı Tesla’dan yerel olarak üretilen araçlarının eşit kalitede olmasını sağlamasını istedi. Ancak görünüşe göre sorun devam etti. Ancak, ABD yapımı Tesla’nın tam olarak olağanüstü kalitede örnekler vermediğini hatırlamak da önemlidir. Daha geçen hafta, Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi ve Tesla, arızalı dokunmatik ekranlar nedeniyle 2012-2018 yılları arasında üretilen yaklaşık 135.000 Model S ve Model X aracı geri çağırdı. Aslında, Tesla temsilcileri Çinli yetkililerle görüşmeden hemen önce, hükümet aynı dokunmatik ekran sorunu için 20.000 ve 15.000’den fazla Model S ve Model X’i geri çağırdı.

Çin, Tesla için hayati önemde bir pazar haline geldi ancak Tesla Çin’de Büyük Bir Sorunla Karşılaştı. Geçen yıl, dünyanın en büyük otomotiv pazarı Tesla’ya 6,6 milyar dolar gelir sağladı. Bu, bir önceki yıl elde ettiğinin iki katından fazla. Çin’in Tesla için ne kadar hayati hale geldiğine dair size daha iyi bir fikir vermek için, 2020’nin geliri otomobil üreticisinin toplam gelirinin yüzde 20’sinden fazlasını oluşturuyordu. Çin hükümeti müşteri şikayetlerine bir yanıt talep ettiğinde bunlara uymak Tesla’nın yararına olacaktır.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here